Laika taupīšana: kādus ēdienus var sasaldēt Ziemassvētkiem

Ziemassvētku vakarā daudzi cilvēki sāk domāt par to, ko pasniegt svētku galdam. Lai ietaupītu laiku un visu dienu nenostāvētu pie plīts, dažus ēdienus vajadzētu pagatavot iepriekš un sasaldēt.

Ziemassvētku svinības ir pavisam tuvu, un daudzi cilvēki sāk plānot, kādus gardumus gatavot svētku galdam. Ja sapņojat sarīkot mielastu ar visdažādāko ēdienu pārpilnību, bet nevēlaties visu dienu stāvēt pie plīts, lielisks risinājums būs saldēšana. Dažus ēdienus varat pagatavot iepriekš un sasaldēt līdz svētku vakariņām. Tas jums ietaupīs daudz laika svētku dienā un ļaus vairāk uzmanības veltīt ģimenei un draugiem.

Ko var sasaldēt?

Pirmkārt, jūs varat sasaldēt kotletes, pildītus kāpostus, pildītus dārzeņus.

Otrkārt, mīklu pīrāgiem un citiem konditorejas izstrādājumiem var lieliski sasaldēt.

Turklāt, lai paātrinātu un vienkāršotu mērču gatavošanas procesu, varat iepriekš sagatavot buljonu, kā arī garšaugus un sviestu. To var darīt ledus veidnēs.

Tomēr ir vairāki noteikumi, kas jāievēro, lai nesabojātu ēdienus.

Lasi vēl: Šī negaidītā sastāvdaļa padara “Siļķi kažokā” vēl garšīgāku: ir vērts izmēģināt

Produktus nedrīkst sasaldēt atkārtoti, jo tas var pasliktināt to kvalitāti.

Arī pirms Ziemassvētku vakaram sagatavoto ēdienu ievietošanas saldētavā, tas ir jāatdzesē.

Ir svarīgi rūpīgi iesaiņot pārtikas produktus un ēdienus, izmantojot traukus vai polietilēna maisiņus, lai nepieļautu gaisa un sala iekļūšanu.

Ir vērts parakstīt kastītes ar saldētajiem pārtikas produktiem, lai nākotnē varētu ātri atrast nepieciešamo un neko nesajauktu.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru