Kūpinātas zivis uzglabājiet tikai šādi: tās kalpos mēnesi un ne izžūs, ne sabojāsies

Ne visi zina, bet kūpinātas zivis var ilgstoši saglabāt ēdamas. Parasti to glabā ledusskapī temperatūrā, kas zemāka par +5 grādiem.

Lai zivs neizžūtu, parasto to cieši ietin to pārtikas plēvē vai folijā, vai arī izmanto hermētisku trauku. Taču šādā veidā kūpinātas zivis, ja tās ir jūras zivis, glabā ne ilgāk kā trīs dienas.

Arī auksti kūpinātas zivis var sālīt, un to glabāšanas laiks pagarināsies līdz mēnesim. Šim nolūkam liemeni noberž ar sāli un garšvielām un uz dažām dienām ievieto ledusskapī.

Labāks variants, ja zivs nopirkta daudz un nav bijis laika to apēst, būs sasaldēšana. Daži cilvēki domā, ka saldētavā zivs ātrāk izžūst, taču tā nav taisnība. Eksperti norāda, ka kūpinātas zivis jāuzglabā saldētavā, visbiežāk -8…0 ℃ temperatūrā.

Lasi vēl: Gada pirmais Pilnmēness iepriecinās tikai četras zodiaka zīmes

Taču zivis ir pienācīgi jāiepako: tam noderēs vakuuma maisiņš vai konteiners. Ja iepakojumu ar zivīm ieliek konteinerā vai ietin folijā, produkts simtprocentīgi neizžūs.

Auksti kūpinātas zivis atkarībā no tauku satura saldētavā var uzglabāt līdz pat sešiem mēnešiem, savukārt karsti kūpinātas zivis tur glabāsies mēnesi.

Kad nolemjat zivis ēst, neatkausējiet tās istabas temperatūrā, bet pārceliet uz ledusskapi, lai tās pakāpeniski atkausētu. Šādā gadījumā zivs saglabās savu struktūru un visas garšas īpašības.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru