Ko stādīt zem kokiem: 5 iespaidīgi augi, kas mīl ēnu un ir viegli kopjami

Epimēdijas

Šī puķe izdaiļos vietas daļējā un pilnīgā ēnā. Tas ir mūžzaļš zemsedzes augs, kas bieži tiek piemirsts un nenovērtēts, lai gan tas ir viens no nedaudzajiem augiem, kas var izdzīvot un augt sausā ēnā.

Epimēdiju augi iesakņojas nedaudz lēni, tāpēc var būt nepieciešams būt pacietīgam un sagaidīt ziedēšanu. Garās apburošo ziedu slotiņas var būt no baltas līdz dzeltenai un rozā krāsai, un tie zied uz maigi izskatīgām sirdsveida lapām, kurām bieži vien ir sarežģīti raksti un krāsas.

Dicentra jeb Sirdspuķe

Šis augs var šķist pārāk trausls, lai ziedētu sausos un grūtos apstākļos zem koku vainagiem, taču patiesībā šie augi ir ļoti izturīgi. Dicentru ir vērts izvēlēties ne tikai tās skaistās lapotnes un ziedu dēļ, bet arī tās unikālās spējas pielāgoties nebūt ne ideāliem apstākļiem.

Šim klasiskajam vasarnīcu dārza augam ir unikāli sirds formas ziedi, kas maigi karājas uz izliektiem stublājiem. Tie ir pieejami rozā, baltā vai sarkanā krāsā un ir apburošs papildinājums svaigiem pušķiem. Papardēm līdzīgā lapotne piešķir tekstūru un skaistumu arī tad, kad augi nezied.

Cekuliņš jeb ajuga

Cekuliņi labi aug gan saulē, gan ēnā. Augam ir mūžzaļa lapotne.

Ajuga ir zema auguma mūžzaļš augsnes seguma augs, kas var augt lielu koku ēnā, kur citiem augiem ir grūti izdzīvot. Lai gan ajuga viegli aug zem kokiem, šis augs var ātri pārņemt teritoriju. Tomēr tā pati agresīvā daba palīdz apspiest nezāles. Tāpēc izmantojiet šo augu gudri.

0 votes, 0 avg

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Tribīne grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 63%

0%

Atšķirībā no daudzām ziemcietēm, ko audzē ziedu dēļ, ajuga tiek novērtēta tās krāsaino mūžzaļo lapu dēļ. Lapas var būt zaļas, bronzas, violetas vai raibas. Pavasarī ajuga veido mazus, bet pievilcīgus smailes formas ziedus, kas patīk apputeksnētājiem.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru