Ko stādīt zem kokiem: 5 iespaidīgi augi, kas mīl ēnu un ir viegli kopjami

Zem kokiem stādīti augi pilnībā pārveidos jūsu ēnaino dārzu.

Atrast ēnmīlīgus augus, ko stādīt zem kokiem, var būt izaicinājums. Ne visas sugas var izdzīvot zem izplestajiem koku vainagiem. Taču ir daži augi, kuriem patīk augt ēnā.

Zem kokiem iestādīti augi pilnībā pārveidos jūsu ēnaino dārzu. Zem kokiem var stādīt jebko: augus ar sulīgām lapām vai skaistiem ziediem, augsnes seguma augus, kurus ir viegli kopt. Taču izvēlēties augus, kas ne tikai izskatās skaisti, bet arī spēj izturēt spēcīgu ēnu, sausu augsni un uzmācīgas koku saknes, var būt sarežģīti, īpaši iesācējiem dārzkopjiem.

Tāpēc Gardening Know How eksperti ir sastādījuši sarakstu ar 5 apbrīnojamiem augiem, kas lieliski aug zem kokiem.

Papardes

Papardes aug pusēna un pilnīgā ēnā. Ārā papardes nodrošina sulīgu zaļumu jebkura koka ēnā. Tās ir pieejamas dažādās formās un izmēros, sākot no maigām meldru papardēm un beidzot ar izturīgām strausu papardēm, kas brīnišķīgi izplatās zem kokiem.

Šie daudzgadīgie augi, kas neprasa lielu apkopi un ir izturīgi pret ēnu, labi iekļaujas nevienmērīgā apgaismojumā, un to dziļā sakņu sistēma ļauj tiem ne tikai konkurēt par ūdeni un barības vielām, bet arī izturēt mitruma līmeņa un augsnes kvalitātes svārstības. Izturīgas daudzgadīgās papardes piešķir tekstūru, dziļumu un spilgtumu jebkuram ēnainam dārzam.

Hostas

Hostas labi aug daļējā vai pilnīgā ēnā. Tās ziedi piesaista apputeksnētājus. Hostu audzēšana ir vienkāršs risinājums sarežģītiem dārza gabaliem. Hosta pielāgojas gan sausai augsnei, gan spēcīgai ēnai un ir dārzkopju iecienīta. Hostām nav nepieciešama liela kopšana arī pēc iestādīšanas, tāpēc tās ir vienas no labākajām daudzgadīgajām puķēm, ko stādīt ap kokiem.

0 votes, 0 avg

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Tribīne grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 62%

0%

Hostas tiek augstu vērtētas par to pievilcīgo lapotni, un tās ir pieejamas dažādās krāsās, faktūrās un izmēros. Gan mazās, gan lielās šķirnes zaļās, zilās, dzeltenās un raibajās krāsās piešķir vizuālu interesi jebkuram dārzam. Turklāt hostas ļoti skaisti zied.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru