Kā ātri atbrīvoties no žurkām: efektīvākās metodes un līdzekļi

Atbrīvoties no žurkām var būt nopietna problēma daudziem mājokļu īpašniekiem. Ir vairākas efektīvas metodes, kas var palīdzēt tikt ar to galā.

Vislabākais līdzeklis žurku un peļu apkarošanai ir novērst to rašanos. Regulāra mājas tīrīšana, visu plaisu un spraugu aizpildīšana, kas var kalpot kā piekļuve grauzējiem, un pareiza pārtikas uzglabāšana var ievērojami samazināt problēmas rašanās risku.

Tomēr, ja kaitēkļi jau ir nokļuvuši jūsu mājoklī vai šķūnī, varat izmantot dažādus tautas aizsardzības līdzekļus, lai tos likvidētu. Var izmantot arī ultraskaņas atbaidītājus vai speciālus slazdus. Drastiskāk var palīdzēt speciāla žurku inde, taču tā jālieto uzmanīgi, lai nekaitētu dzīvniekiem vai cilvēkiem.

Kā atbrīvoties no žurkām ar tautas līdzekļiem

Atbrīvoties no grauzējiem ar tautas aizsardzības līdzekļu palīdzību var būt efektīvi, taču tam nepieciešama rūpība un neatlaidība.

Starp populārākajiem un efektīvākajiem līdzekļiem izceļas šādi:

Soda. Samaisiet sodu un cukuru vienādās proporcijās un izklājiet šo maisījumu vietās, kur esat pamanījuši kaitēkļus; cukurs tos pievilinās, bet soda, nokļuvusi kuņģī, izraisīs gāzu veidošanos, kas var izraisīt žurku iznīkšanu.

Lasi vēl: Ko stādīt zem kokiem: 5 iespaidīgi augi, kas mīl ēnu un ir viegli kopjami

Lavanda un piparmētra. Grauzējiem ļoti nepatīk lavandas un piparmētras smarža. Sakaltējiet šos produktus un izvietojiet tos pa visu māju, īpaši vietās, kur var iekļūt žurkas. Vai arī sajauciet piparmētras un lavandas ēteriskās eļļas ar ūdeni un izsmidziniet pa māju.

0 votes, 0 avg

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Tribīne grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 62%

0%

Atcerieties, ka rezultāti var atšķirties atkarībā no invadēšanās apjoma un grauzēju individuālajām īpašībām.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru