Ķiploku galviņas būs dūres lieluma: vienkārši pievienojiet šo līdzekli ūdenim, kad mēslosiet ķiplokus

Pieredzējuši dārznieki pastāstīja, ar ko pavasarī barot ķiplokus, lai ievāktu bagātīgu ražu.

Droši vien visi dārzkopji sapņo par to, lai viņu dārzā izaugtu daudz un liela izmēra ķiploku. Un tas ir pilnīgi iespējams, galvenais ir neaizmirst par to barošanu. Tad visi dārzeņi būs liela izmēra.

Mēs jums pastāstīsim, ar ko labāk barot ķiplokus, lai iegūtu rekordlielu ražu.

Ar ko labāk barot ķiplokus pavasarī

Slāpekļa mēslojums. Ķiploki labi reaģē uz šādu mēslojumu. Lai mēslotu, nepieciešams ņemt 20 g līdzekļa un izšķīdināt to desmit litros ūdens. Dobe jālaista ar ūdens daudzumu trīs litri uz kvadrātmetru.

Amonjaku saturoši mēslošanas līdzekļi. Var izmantot amonija nitrātu. Lai to izdarītu, 30 g mēslošanas līdzekļa jāatšķaida desmit litros ūdens. Šāds mēslojums ir nepieciešams augam augšanai un attīstībai. Bet jums jāizvēlas viena veida mēslojums, lai nesabojātu ķiplokus.

Amonjaks. Šāds līdzeklis lieliski palīdzēs tikt galā ar kaitēkļiem un pasargās ķiplokus no slimībām. Lai to izdarītu, jāatšķaida 3 ēdamkarotes amonjaka desmit litros ūdens. Ļoti uzmanīgi laistiet ķiplokus, lai šķīdums nenokļūtu uz auga lapām, jo tās var kļūt dzeltenas. Šāds mēslojums noder arī tad, ja ķiploki pēkšņi sākuši dzeltēt. Laistīšanas laikā jāpārliecinās, ka mēslojums nokļūst zem auga saknēm, tad tas ātrāk atveseļosies.

Lasi vēl: Kādi augi padzen no mājas naudu un provocē nabadzību

Kālija mēslojums. Lai ķiplokiem būtu lielas galviņas, tie jābaro ar kāliju saturošiem mēslošanas līdzekļiem. Šādu mēslojumu var iegādāties jebkurā specializētā veikalā. Ja to lietosiet, rezultāts būs pārsteidzošs – ķiploki izaugs dūres lielumā.

0 votes, 0 avg

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Tribīne grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 73%

0%

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru