Nekad nepievienojiet to kotletēm: 3 sastāvdaļas, kas visu sabojās

Lai kotletes saglabātu visas iekšpusē esošās sulas, tās jācep uz liela karstuma, līdz tās kļūst kraukšķīgas.

Kotlešu pagatavošana nav sarežģīta, un katrai saimniecei ir kāds garšīgas maltītes noslēpums šim ēdienam. Tomēr ir daži triki, kas zināmi tikai profesionāļiem.

Piemēram, pavāri neiesaka pievienot kotlešu masai dažas daudziem pazīstamas sastāvdaļas, sakot, ka tās bezcerīgi sabojā ēdienu. Viena no šādām sastāvdaļām ir jēla ola. Tā padara kotletes gaļu cietu un raupju, un, ja jūs patiešām vēlaties ielikt olu, atsakieties vismaz no baltuma – aprobežojieties ar vienu dzeltenumu.

Turklāt nevajadzētu aizmirst par maizi: to izmērcētā veidā maltajā gaļā liek gandrīz visi. Taču maize tur absolūti nav vajadzīga – tā padara malto gaļu tumšāku, sabojā garšu, un gatavās kotletes iznāk nevis mīkstas, bet gan blīvas un rupjas.

Lasi vēl: Ķiploku galviņas būs dūres lieluma: vienkārši pievienojiet šo līdzekli ūdenim, kad mēslosiet ķiplokus

Dažreiz  saimnieces pievieno mazliet majonēzes, uzskatot, ka tā piešķir gaļas gabaliņiem sulīgumu. Patiesībā tas ir pilnīgi lieki. Lai kotletes būtu sulīgas, pietiek ar to, ka malto gaļu kārtīgi samīca un saputo. Noteikti cep, nevis sautē kotletes – uz liela karstuma. Iegūsiet garoziņu, kas noturēs iekšā visas gaļas sulas.

0 votes, 0 avg

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Tribīne grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 73%

0%

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru