Ķīnas elektromobiļu ražotājs BYD iegādājas Vācijas automobiļu izplatītāju Hedin Electric

Ķīnas uzņēmums BYD iegādāsies savu Vācijas izplatītāju Hedin Electric Mobility, piektdien paziņoja BYD un Hedin. BYD cenšas kļūt par nozīmīgu elektrisko transportlīdzekļu ražotāju Eiropā.

BYD Automotive GmbH pārņems BYD transportlīdzekļu un rezerves daļu pārdošanas darbību Vācijas tirgū, kā arī tā veikalu Štutgartē un Frankfurtē vadību, paziņoja BYD, piebilstot, ka darījums ir jāapstiprina un ka to paredzēts noslēgt ceturtajā ceturksnī.

Šis solis ļaus BYD labāk kontrolēt savu stratēģiju valstī, kur pagājušajā gadā tika pārdoti nedaudz vairāk nekā 4000 automobiļu, bet šogad līdz šim pārdošanas apjomi ir samazinājušies līdz ar nozares pieprasījuma kritumu pēc elektromobiļiem.

Šī iegāde ir daļa no plašākas BYD stratēģijas paplašināt savu ietekmi Eiropā un pasaulē. Uzņēmuma mērķis ir uzlabot savu klātbūtni tirgū un klientu pieredzi Vācijā, tieši pārvaldot izplatīšanas un pēcpārdošanas pakalpojumus, kas, kā sagaidāms, paātrinās pārdošanas pieaugumu reģionā.

Hedin, Zviedrijas mobilitātes grupa, kas pārvalda arī citu Ķīnas automobiļu zīmolu, tostarp XPeng un Hongqi, izplatīšanu, iepriekš pārvaldīja BYD attiecības ar sešiem dīleriem visā Vācijā, lai atvieglotu Ķīnas EV ražotāja ienākšanu Eiropas tirgū.

BYD sadarbojas arī ar citiem dīleriem Vācijā, tostarp Sternauto, kas šā gada sākumā izveidoja zīmola veikalu Berlīnē.

Hedin Automotive eMobility GmbH turpinās pārdot BYD automobiļus trīs Vācijas pilsētās, paziņoja BYD.

BYD, kas ražo akumulatorus, kā arī elektromobiļus un ir elektromobiļu pārdošanas līderis Ķīnā, pēdējos mēnešos ir paplašinājis savu klātbūtni pasaulē, liekot pamatus ražotnēm Eiropā un Meksikā.

Uzņēmums šogad plāno par 20 % palielināt gada pārdošanas apjomus, piedāvājot agresīvas atlaides saviem vislabāk pārdotajiem elektromobiļiem, lai nostiprinātu savas līderpozīcijas. Šī gada pirmajos septiņos mēnešos no BYD kopējiem pārdošanas apjomiem 11,9 % veidoja sūtījumi uz ārzemēm, un Lielbritānija kļuva par spēcīgāko tirgu Eiropā.

 

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru