5 veidi, kā pārbaudīt benzīna kvalitāti: elementāras metodes

Visiem autobraucējiem, izņemot elektromobiļu īpašniekus, ir regulāri jālej degviela savam transportlīdzeklim. Taču ne vienmēr tā var būt kvalitatīva un atbilst apstiprinātajiem standartiem. Par to, kā pārbaudīt benzīnu, mēs jums pastāstīsim šajā materiālā.

Ir svarīgi ņemt vērā, ka sliktas degvielas dēļ var sākties problēmas ar dzinēja darbību, detaļas ātri nolietosies, kas autovadītājam izmaksās ļoti dārgi remontā.  Tāpēc jums ir jāapzinās, kā pārbaudīt degvielu mājas apstākļos. Lai to izdarītu, ir vairāki veidi.

Ja uzklāj benzīnu uz ādas, un tas izžūst – tas nozīmē, ka produkts ir kvalitatīvs. Ja tomēr uz ādas virsmas paliek taukainas pēdas, tad benzīnā ir dīzeļdegviela.

Ielejiet benzīnu caurspīdīgā glāzē un ielejiet tajā mangānu. Ar ūdeni atšķaidīta degviela iegūs sārtu krāsu, bet laba degviela paliks gaiši dzeltena.

Vēl viena metode benzīna kvalitātes noteikšanai ir šāda: uz tīra papīra jāuzpilina benzīns un jāgaida, kamēr tas iztvaiko. Ja paliek mitruma un tauku traipi, tajā ir piemaisījumi.

Benzīnu var uzliet uz stikla un aizdedzināt. Ja uz virsmas paliek balti apļi, tad degviela ir kvalitatīva. Ja pēdas ir brūnganas vai paliek pilieni, tad ir piedevas vai dīzeļdegviela.

Lasi vēl: Augs, ar kura palīdzību jūs varat ievērojami palielināt ražu dārzā: atcerieties tā nosaukumu

Degvielas kvalitātes noteikšanai ir arī ilgāka metode. Lai to izdarītu, dažas dienas tvertnē jāatstāj nedaudz benzīna un pēc tam tas jāiztukšo, nesakratot. Ja degviela ir slikta, apakšā paliks ūdens.

Daudzi cilvēki interesējas, kā pārbaudīt 95 vai 92 markas benzīnu. To var izdarīt tikai laboratorijas apstākļos, izmantojot īpašas ierīces – oktanometrus.

0 votes, 0 avg

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Tribīne grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 72%

0%

Tagad, kad zināt, kā pārbaudīt, vai benzīns ir normāls, jāatceras, ka nekvalitatīvai degvielai var būt nepatīkama un raksturīga smaka, kas atgādina sapuvušas olas vai naftalīnu.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru