Kaimiņi tevi apskaudīs par krāšņajām peoniju kupenām. Tās tikai pareizi jākopj, sākot jau no pavasara

Es dievinu peonijas un uzskatu tās par pašiem burvīgākajiem ziediem. Lai vasaras sākumā tie krāšņi uzziedētu, kopšana jāsāk jau pavasarī.

Pirms ir parādījušies pirmie asni, tev jāparūpējas par augu un jāstimulē, lai tas labi ziedētu. Man ir daži noslēpumi, kā rūpēties par šīm skaistajām puķēm. Es dalos tajos ar jums, vēsta kāda blogere, ziedkopības entuziaste.

Piebarošana, augsnes irdināšana un laistīšana

Pirmkārt, tev jānogriež pagājušā gada plānie un sausie kāti. Tajos bieži pārziemo kaitēkļi un tie var saturēt vairāku slimību ierosinātājus.

Apkārt krūmam jāuzirdina augsne, lai saknēm būtu gaisa piekļuve. Es veidoju arī apūdeņošanas vadziņu. Peonijas ir bagātīgi jālaista (parasti nepieciešami 3-4 spaiņi ūdens vienam krūmam), jo auga saknes atrodas zemē pusmetru vai dziļāk.

Tomēr nav nepieciešams pie krūma veidot purvu. Jāmin arī, ka jaunākiem augiem vajadzīgs mazāks ūdens daudzums.

Peoniju kopšanā neiztikt arī bez piebarošanas. Es gatavoju šādu maisījumu – desmit litriem ūdens pievienoju ēdamkaroti amonija nitrāta un trešdaļu tējkarotes kālija permanganāta.

Krūmus apkaisu ar koksnes pelniem. Kā mulču izmantoju kompostu, lai ilgāk saglabātos mitrums. Veicot turpmāku aprūpi, nepieciešams savlaicīgi uzirdināt augsni apkārt krūmam un kārtīgi aplaistīt.

Lasi vēl: Neizmet apēstās torte kasti. Būsi pārsteigts, cik noderīgu mājas priekšmetu no tās var pagatavot!

Kad peonijām parādās pumpuri, jāveic atkārtota piebarošana. Pavasarī es ar lāpstu sadalu 5-7 gadus vecus krūmus uz pusēm un iestādu tos.

Ja ievērosi šos vienkāršos padomus, bagātīga peoniju ziedēšana ir garantēta! Bet – vai tavā dārzā aug peonijas? Vai tās vienmēr labi zied? Raksti komentāros!

Arī interesanti: Pelni kā mēslojums! PLAŠS materiāls!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru