Kad un kā stādīt bietes atklātā augsnē šogad

Kā sagatavot sēklas stādīšanai

Bietes var sēt uzreiz atklātā augsnē, bet, lai augs ātrāk sadīgtu, var vispirms tās iemērkt un tikai tad diedzēt. Lai to izdarītu, sēklas izklājiet uz mitras virsmas, uz auduma un novietojiet siltā vietā. Ja sēklas izžūst, periodiski jāpapildina ar ūdeni, lai tās pastāvīgi atrastos mitrā vidē.

Kā sēt bietes

Bietēm patīk siltums un gaisma, tāpēc to audzēšanai vislabāk piemērota labi apgaismota telpa. Vēlams jau iepriekš, pat no rudens vai 2-3 nedēļas pirms stādīšanas, mēslot dobes ar kompostu vai kūtsmēslu pelniem, pievienot amonija nitrātu.

Izveidojiet 3-4 cm dziļas vagas, attālums starp rindām – 20-30 cm.

Samitriniet augsni ar ūdeni, izklājiet sēklas vismaz 3 cm attālumā vienu no otras, aizberiet ar augsni. Svarīgi ir pārliecināties, ka augsnes virsma neizžūst, un, ja nepieciešams, aplaistiet dobi.

0 votes, 0 avg

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Tribīne grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 63%

0%

Kad parādās dīgsti, pa vienai divām lapiņām, bietes ir jāretina – jāizvāc vājākie dīgsti, lai starp augiem būtu 5 cm attālums. Vēl pēc 3-4 nedēļām, kad bietēm jau būs 4-5 lapiņas, retināšana jāatkārto, lai attālums starp sakņu kultūrām būtu 10-13 cm.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru