Kā audzēt iekštelpu narcises: stādīšanas un kopšanas noslēpumi

Šie vienkāršie padomi palīdzēs jums mājās izaudzēt ziedošas narcises un izbaudīt pavasara noskaņu.

Daudzi cilvēki nezina, vai mājās var audzēt narcises, jo šīs puķes parasti aug dārza dobēs. Tās labi zied arī podos, jo lielākā daļa sīpolpuķu ir diezgan nepretenciozi.

Kā stādīt narcises podiņos mājās

Pareiza narcišu stādīšana mājās ir garantija, ka tās priecēs ar ziedēšanu ilgu laiku. Un jāsāk ar veselīgu sīpolu izvēli. Svarīgi, lai tie būtu lieli, nebojāti, bez kaišu pazīmēm. Ja iegādātos sīpolus neplānojat stādīt uzreiz, tie jāuzglabā sausā vietā bez tiešiem saules stariem, kas ir labi vēdināma.

Papildus stādāmajam materiālam ir svarīgi izvēlēties arī piemērotu podiņu un substrātu. 2-4 sīpolpuķēm ir piemērots podiņš, kura platums ir aptuveni 12 cm, bet augstums – aptuveni 15 cm. Vēlams izvēlēties keramikas vai māla podu.

Stādīšanai vislabāk iegādāties augsni, kas paredzēta ziedošiem istabas augiem. Ja tiek izmantota dārza augsne, tai jāpievieno zāģu skaidas, smiltis vai māls. Vēlams izmantot arī speciālus minerālmēslus.

Kad un kā stādīt narcises mājās

Laiku narcišu stādīšanai podiņā mājās izvēlas atkarībā no tā, kad vēlas redzēt auga ziedēšanu. Ja narcises stādīsiet novembrī un decembrī, tās ziedēs pavasarī. Ja stādīšanu sākat septembrī, pumpuri parādīsies ziemā. Ja stādīsiet narcises martā vai aprīlī, saņemsiet ziedus vasaras sākumā, kad dārza narcises būs jau noziedējušas.

Pirms narcišu stādīšanas podiņā, podiņa apakšdaļā ir jāizber aptuveni 3 cm augsts drenāžas slānis no oļiem vai nelieliem akmentiņiem. Podu pilnībā piepilda ar augsni. Virspusē, nedaudz piespiežot, ievieto sīpolus tā, lai tie izvirzītos pāri konteinera malai. Mājās stādot nedrīkst pieļaut pārmērīgu sīpolu blīvumu, ir svarīgi, lai tie atrastos attālumā viena no otras.

0 votes, 0 avg

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Tribīne grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 62%

0%

Pēc stādīšanas augsne ir nedaudz jāaplaista ar ūdeni un 90 dienas jāatstāj podiņš tumšā vietā +3-8 grādu temperatūrā, lai attīstītos sakņu sistēma. Labi derēs pagrabs. Pēc tam podiņu ienes mājā. Pēc aptuveni 14 dienām sākas ziedēšana.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru