Kad mazuļi sāk interesēties par rotaļlietām

Psihologi iesaka pakāpeniski iegādāties zīdainim dažādas rotaļlietas, kas atbilst viņa vecumam.

Rotaļlietas ir neatņemama bērnu augšanas un attīstības sastāvdaļa. Lai strauji attīstītos, nav nepieciešams pārpludināt mazuļa istabu ar dārgām izklaidēm. Ir svarīgi izvēlēties kvalitatīvus produktus, kas paredzēti konkrētam mazuļa vecumam.

Kādas rotaļlietas iegādāties bērniem atkarībā no viņu vecuma

Bērni sāk izrādīt interesi par rotaļlietām jau no pirmajiem dzīves mēnešiem. Dažu nedēļu vecumā mazuļi spēj koncentrēties uz spilgtiem priekšmetiem, tāpēc pie gultiņas bieži tiek piesieti krāsaini baloni. Bērniem augot, viņi arvien vairāk interesējas par dažādiem izstrādājumiem, kas palīdz viņiem iepazīt pasauli.

Psihologi iesaka pakāpeniski iegādāties bērnam dažādas rotaļlietas, kas atbilst viņa vecumam.

No dzimšanas līdz trim mēnešiem. Šajā posmā zīdaiņus piesaista izstrādājumi, kas izdod dažādas skaņas. Šis ir lielisks periods, lai iegādātos zīdaiņiem dažādas grabulīšus. Zīdaiņiem patīk pieskarties dažādiem priekšmetiem ar atšķirīgu tekstūru. Tāpēc jūs varat piedāvāt viņiem mīkstas rotaļlietas, kas paredzētas gulēšanai.

Trīs līdz seši mēneši. Šajā vecumā zīdaiņi sāk aktīvāk saprast, kā mijiedarboties ar rotaļlietām. Viņi mācās veikt vienkāršas kustības, lai uzzinātu, kā darbojas izklaide. Rotaļlietas, kas pie saskares izdod skaņas (čaukst, pīkst utt.), mazulim ir ļoti interesantas.

No sešiem mēnešiem līdz vienam gadam. Šajā periodā bērns attīsta fiziskās prasmes. Viņš prot sēdēt, rāpot, stāvēt, daudzi bērni jau staigā. Zīdaiņus interesē kustīgas rotaļlietas, kas ir aprīkotas ar pogām. Šajā vecumā jūs varat piedāvāt muzikālas mantas, mīkstus produktus, kas atdarina skaņas.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru