Kā vientuļajai mātei izaudzināt īstu vīrieti: praktiski padomi no psihologiem

Tas nav nekas neparasts, ka sievietei vienai pašai ir jāaudzina bērns. Īpaši grūti ir tad, ja viņai ir augošs dēls.

Kā būt bērnam gan mammai, gan tētim, un galu galā izaudzināt īstu vīrieti, nevis mammas dēliņu? Eksperti psihologi ir noteikuši dažus pamatnoteikumus.

Noteikums Nr. 1  – Nodrošināt kompāniju

Ja zēnam nav tēva, viņš zemapziņā meklēs paraugu citu vīriešu vidū. Tie var būt gan radinieki, gan svešinieki – piemēram, treneris sporta sekcijā. Ja jūsu apkārtējā vidē vispār nav vīriešu, varat meklēt paraugu savam dēlam ārpus reālās dzīves. Drosmīgs varonis, bruņinieks, bruņinieks, musketieris no grāmatas, multfilmas vai filmas parādīs viņam, kā būt īstam vīrietim, un iepazīstinās viņu ar vīriešu interesēm.

Lasi vēl: Horoskops nākamajiem 5 gadiem: kurām zodiaka zīmēm zvaigznes sola laimi

Noteikums Nr. 2 – Viss izdosies!

Jau no mazotnes iemāciet dēlam pašam risināt savas problēmas. Nepadodieties katrai bērna frāzei: “Es nevaru…” un tā tālāk. Ja uzreiz skriesiet palīgā, izaug slinks mammas dēliņš, kurš it visā meklēs mammas palīdzību un akceptu. Vīrietim ir jāspēj uzņemties atbildību un atrast izeju no sarežģītām situācijām.

Noteikums Nr. 3 – Ļaujiet viņam palīdzēt mājās!

Bet neuzspiediet: labāk ir ieinteresēt. Piemēram, pārvērst tīrīšanu par piedzīvojumu. Jūsu dzīvoklis ir kosmosa kuģis, kas ir jāiztīra no atkritumiem. Ir svarīgi, lai dēls zinātu, ka viņa palīdzība mammai patiešām ir vajadzīga.

Galvenais ir tas, lai zēns neveiktu tikai un vienīgi sievišķīgus pienākumus. Ir labi, ja viņš, gaidot mammu no darba, var nopirkt pārtikas produktus, izgludināt lietas, nomazgāt traukus un pagatavot gardas vakariņas. Bet līdztekus tam jums ir jāieaudzina dēlam stingri vīrišķīgi pienākumi, bet attiecīgi jārūpējas, kur to iemācīt. Neaizmirstiet, ka audzināt nākamo kungu, nevis mājsaimnieci!

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru