Kā pavadīt brīvdienas kopā ar ģimeni bez skandāliem: psihologa padoms

Klīniskā psiholoģe Margarita Aleksejeva pastāstīja, kā pavadīt svētkus kopā ar ģimeni bez skandāliem.

Eksperte norādīja, ka visbiežāk par konfliktu cēloni kļūst, dīvainā kārtā, kopīga izklaide. Kad visa ģimene uz dažām dienām paliek mājās un sākas savstarpējas apsūdzības un ķildas.

Neizteiktas cerības

Stāvoklis, kad mēs ļoti gaidām brīvdienas, pat fantāzijās iztēlojamies, kā viss notiks, bet nesaņemam vēlamo. Visticamāk, tas ir tāpēc, ka mēs nevienam neesam pateikuši, ko vēlamies.

Pārrunājiet savas vēlmes ar ģimeni

Tas var kļūt par lielisku ģimenes tradīciju, kad visi ģimenes locekļi sanāk kopā un apspriež svētku plānus. Kādus pasākumus viņi vēlas apmeklēt, kādas aktivitātes, ko aicināt ciemos. Papildus tam, ka šādā veidā ir diezgan viegli sastādīt plānu, lai pēc tam nenožēlotu par bezmērķīgi pavadītām Jaungada brīvdienām, tas ir arī labs veids, kā labāk iepazīt savu ģimeni. Kam ir kādas intereses, kas kam patīk.

Lasi vēl: Psihologi ir nosaukuši 7 paņēmienus, kurus izmanto meļi, lai viņiem noticētu

Nemēģiniet visu laiku būt kopā

Kopā uz kino, kopā uz slidotavu, kopā ciemos. Katram ir vajadzīga personīgā telpa, pat visdraudzīgākajās ģimenēs. Ja jūsu bērni vai partneris nevēlas piedalīties kādā aktivitātē, dodiet šim cilvēkam iespēju būt vienam. Tas nenozīmē, ka viņš vai viņa nevēlas būt kopā ar jums. Būt vienam un vienkārši laiskoties ir dabiska cilvēka vajadzība.

“Dažreiz vienkārši pavadiet dienu pilnīgā bezdarbībā. Galu galā, brīvdienas nav domātas tikai tam, lai redzētu un dzirdētu visas izklaides,” rezumēja Aleksejeva.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru