Kā pareizi ķemmēt matus: padomi matu stiprumam un skaistumam

Matu ķemmēšana ne tikai palīdz saglabāt tos spēcīgus un skaistus, bet ir arī lielisks veids, kā tos stiprināt.

Pareiza matu ķemmēšana nav tikai rutīnas uzturēšana, tā ir svarīga matu labsajūtas sastāvdaļa. Nepareiza tehnika var izraisīt matu bojājumus, lūšanu un spīduma zudumu. Ievērojot dažus vienkāršus noteikumus, jūs varat uzlabot matu stāvokli un novērst matu bojājumus.

1.Izvēlieties pareizo ķemmi

Izvēlieties ķemmi atbilstoši savam matu tipam. Smalkiem un trausliem matiem izvēlieties ķemmes ar retiem zobiņiem, bet bieziem un cirtainiem matiem izvēlieties ķemmes ar platiem zobiņiem. Ķemmes ar dabīgiem sariem labi izlīdzina eļļas un matu serumus pa visu matu garumu, padarot tos spīdīgākus un veselīgākus.

2.Sausu vai mitru matu ķemmēšana

Izķemmējiet matus, kad tie ir sausi vai nedaudz mitri. Mitri mati ir neaizsargātāki un pakļauti bojājumiem. Ja nepieciešams ķemmēt mitrus matus, izmantojiet ķemmi ar platiem zobiem un dariet to ļoti maigi.

3.Pareiza ķemmēšanas tehnika

Sāciet no matu galiem un virzieties uz augšu līdz pat saknēm. Tas palīdzēs izvairīties no sapīšanās un nevajadzīgas sasprindzināšanas. Turiet ķemmi vai suku maigi, nelietojot pārmērīgu spēku.

4.Dažādu veidu matu ķemmēšana

Bieziem un cirtainiem matiem izmantojiet ķemmi ar platiem zobiņiem, lai izvairītos no bojājumiem un lūšanas. Smalkiem un taisniem matiem izmantojiet suku ar mīkstiem sariņiem.

Lasi vēl: Ko par jums stāsta jūsu deguns

5.Ķemmēšanas biežums

Nepārspīlējiet ar ķemmēšanu. Pietiek matus ķemmēt no rīta un vakarā. Pārmērīga ķemmēšana var izraisīt matu bojājumus.

6.Ķemmju kopšana

Regulāri tīriet ķemmes, lai notīrītu matu un veidošanas līdzekļu paliekas. Vismaz reizi nedēļā mazgājiet tās siltā, ziepjūdens ūdenī, lai novērstu baktēriju uzkrāšanos.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru