Kā jādzer ūdens, lai kilogrami mazinātos, bet ķermenis iegūtu vieglumu

Bieži nākas dzirdēt jautājumu: “Vai jādzer ūdens?” Ārstu un ekspertu atbilde ir nemainīga – ikvienam nepieciešams dzert ūdeni un pēc iespējas vairāk. Jo īpaši, ja vēlies normalizēt svaru un savest savu veselību lieliskā stāvoklī.

Mēģinājumi atbrīvoties no liekā svara diezgan bieži beidzas ar neveiksmi. Iemesls – pārmērīgi ierobežojumi, kas neizbēgami noved pie kontroles zuduma, bet nākotnē vispār var radīt ēšanas traucējumus. Efektīvai diētai ir svarīga kompleksa pieeja, un pareizs ūdens balanss spēlē atslēgas lomu.

Šodien pastāstīsim, kā parūpēties par ūdens balansu, un kāpēc tas ir svarīgi.

Ūdens jādzer pirms ēdiena

Daudzi eksperti apgalvo, ka 1-2 glāzes šķidruma pirms ēdiena spēj samazināt apetīti, kas palīdz uzņemt mazāk kaloriju. Ūdens piepilda vēderu, radot sāta sajūtu, kas būs noderīgi, lai kontrolētu porcijas. Eksistē ļoti daudz diētu, kas ir veidotas uz šo principu, un tās ir visnotaļ efektīvas.

Uzkodu vietā slāpju veldzēšana

Vēlmi kaut ko apēst ne vienmēr izsauc īsts bads. Reizēm šī vēlme rodas noguruma, emocionālu pārdzīvojumu vai nepietiekamu pozitīvo emociju dēļ. Un šajos periodos organisms aktīvi pieprasa kalorijām bagātu ēdienu – kaut ko treknu un saldu, un noteikti neveselīgu.

Izvairīties no pārēšanās palīdzēs šādas metodes:

1.Vienmēr turiet pa rokai ūdens pudeli.

2.Iedzeriet dažus malkus, kolīdz rodas vēlme iekost.

3.Sagatavojiet noderīgu kokteili ar gurķiem, piparmētru, citronu vai svaigām ogām, un, protams, ūdeni.

Noteikti nevajag mēģināt aizstāt ēdienu ar šķidrumu: nesabalansēts uzturs ir bīstams, bet pazaudētie kilogrami ātri atgriezīsies atpakaļ ar uzviju. Ūdens palīdzēs, ja bada sajūta ir “mākslīga” un to radīja vēlme noslāpēt trauksmi vai citi nefizioloģiski iemesli.

Eksperimenti ar temperatūru

Auksts ūdens prasa enerģijas patēriņu, lai sasildītu ūdeni līdz vajadzīgajai temperatūrai. Bet tas, savukārt, palīdz sadedzināt papildus kalorijas. Bet karsts ūdens stimulē žultspūšļa darbību, kas uzlabo pārtikas sagremošanas kvalitāti. Bet esiet uzmanīgi: pārāki auksti dzērieni var radīt sliktu pašsajūtu, kā arī radīt diskomfortu kuņģa zarnu traktā.

Vienmērīgi sadalīta ūdens uzņemšana

Lai uzturētu hidratāciju optimālā līmenī, nepieciešamas dzert mazām porcijām. Lielākais daudzums jāizdzer no rīta un līdz pulksten četriem pēcpusdienā. Bet vakarpusē jāsamazina apmēri. Tas palīdzēs organismam labāk uzsūkt šķidrumu un neizraisīt tūsku nākamajā dienā.

Lasi arī: Pirms viesu ierašanās es ieberu glāzi šī produkta tualetē. Netīrumi pazūd, bet telpu piepilda patīkams aromāts

Bet, lai ūdens palīdzētu mazināt apetīti un uzlaboto pašsajūtu, dienā ir jāuzņem noteikts daudzums šķidruma. Mīts par 2 litriem ūdens dienā ir daļēji patiess. Patiesībā, nepieciešamo ūdens daudzumu nosaka tavs svars, tāpēc, ņem vērā zemāk minētos skaitļus:

  • 40 kg-1,2 l
  • 45 kg – 1,4 l
  • 50 kg – 1,5 l
  • 55 kg – 1,7 l
  • 60 kg – 1,8 l
  • 65 kg – 2 l
  • 70 kg – 2,1 l
  • 75 kg – 2,3 l
  • 80 kg – 2,4 l
  • 85 kg – 2,6 l
  • 90 kg – 2,7 l
  • 95 kg – 2,9 l
  • 100 kg – 3 l

Izdzerot tieši tev nepieciešamo dienas ūdens daudzumu, turklāt, dzerot to brīžos, kad uznāk slāpes, izdosies veiksmīgi samazināt savu. Bet, kas ir vēl svarīgāk, uzlabosies fiziskā pašsajūta.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru