Kā atšķirt īstu desu no viltotas: pazīmes un padomi ideālai izvēlei

Vienkārši desa, kas vilina ar zemu cenu, ir produkts, kurā apvienotas taukvielas, emulgatori un stabilizatori, kas piepildītas ar aromātiskām piedevām un krāsvielām. Šādām desām bieži pievieno mannas un rīsu putraimus, kristālisku glikozi, gaļas aromatizētājus un citas sastāvdaļas, par kurām neviens nav dzirdējis.

Šāds produkts nerada īpašu kaitējumu Vese***ai, jo tā sastāvā ir, piemēram, putraimi. Taču no tā nebūs nekāda labuma, jo šajā desā praktiski nav gaļas. Tāpēc ar viltojumu par veselīgu un sabalansētu uzturu var aizmirst.

Kā izvēlēties īstu desu un nekļūdīties

Ir vairākas īstas derīgas desas pazīmes, pēc kurām var izvēlēties dabīgu un garšīgu produktu.

Rūpīgi izlasiet produkta sastāvu. Īsta desa satur gaļu: cūkgaļu, liellopu gaļu vai vistas gaļu. Tās sastāvā ir arī speķis, garšvielas un citas dabīgas sastāvdaļas. Viltots produkts var saturēt daudz piedevu, mākslīgo aromatizētāju un konservantu.

Kā izskatās īsta desa. Svaigs produkts izskatās apetīti rosinošs, ar skaistu tekstūru un daudzslāņainu sastāvu. Tā virsma ir gluda, bez defektiem, un krāsa variē no gaiši rozā līdz tumši sarkanai vai brūnai.

Tas ir atkarīgs no produkta sagatavošanas tehnoloģijas un gaļas, no kuras desa ir izgatavota. Sagriežot īstu desu šķēlēs, tai būs vizuāli skaidri atdalīti gaļas un tauku slāņi.

Desas smarža. Īstai desai būs raksturīga tās sastāvā esošās gaļas un garšvielu garša un smarža. Turpretī viltotai desai būs mākslīgas svešas smaržas. Īstas desas garšu var sajust pat no attāluma.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru