Ja esat zēna mamma, tad jums jāzin 6 lietas, ko nevar pieļaut pat ja liekas, ka tā būs labāk

Smejies ar savu dēlu, nevis par viņu

Bērni ir ļoti, ļoti smieklīgi. It īpaši, ja viņi imitē pieaugušos. Tas izraisa neviļus smieklus vecāka gadagājuma cilvēkiem. Visa problēma ir tāda, ka bērns var nesaprast, kāpēc jūs smejaties, un par to var apvainoties.

Kā rīkoties: paskaidrojiet savam dēlam, ka jūs nesmejaties par viņu. Jums ir jautri, jo viņš izskatās īpaši jauki, kad viņš domā kā pieaugušais. Neaizmirsti pateikt, cik ļoti lepojaties ar savu bērnu.

“Noskūpsti mammīti”

Nedomājiet, ka mazuļus var skūpstīt kur jums ienāk prāta. Tabu ir skūpsti uz lūpām un (daudz vairāk!) Intīmās vietās. Šī ir seksuāla darbība, kas neattiecas uz bērnu.

Ko darīt: apskaujiet savu mazuli, skūpsts uz vaigiem, pieres, deguna. Pastāsti bērnam, ka tu viņu mīli.

Nepārģērbieties mazuļa priekšā

Bērni saprot daudz vairāk, nekā šķiet vecākiem. Un viņi redz to pašu, ko pieaugušajiem. Ja māte mierīgi neslēpj sevi pārģērbjoties pieaugušā dēla klātbūtnē, drīz viņš varēs “iepriecināt” skolotāju vai bērnudārza draugus ar viņa zināšanām par sievietes ķermeni. Maz ticams, ka viņu vecāki būs iepriecināti.

Kā rīkoties: zēns sāk izprast sevi – aizmirstiet par ģērbšanos viņa klātbūtnē. Izturieties pret savu dēlu kā pret vīrieti.

Neapkaunojiet bērnu, it īpaši citu cilvēku klātbūtnē

Dažas māmiņas satiekas un runā par saviem bērniem. Bet šādās sarunās – ne visas runas ir slavinošas. Ja jūs apspriedīsit dēla neveiksmi, it īpaši citu sieviešu klātbūtnē, viņš zaudēs uzticību jums.

Un pret visām daiļā dzimuma pārstāvēm. Vēl viena iespējamība – zēns pārtrauks savas aktivitates, baidoties no jaunas “neveiksmes” vai bailēs kļūdīties.

Avots:

magnolia

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru