Īss ceļvedis, kā ātri un pareizi izžāvēt slapjus apavus

Nav svarīgi, vai pastaigas laikā esat iekāpis dziļā peļķē, iekļuvis lietusgāzē vai paklupis kādā strautā. Vienīgais, kas jums šādā gadījuma rūp, ir jautājums: kā nosusināt samērcētos apavus un izdarīt to pēc iespējas ātrāk…..

Izrādās, ir diezgan vienkāršs, ātrs un galvenais – lēts veids (pat vairāki veidi), kā izžāvēt apavus!

Šī iespēja ir īpaši laba, ja jums nav maiņas apavu, un nākamajā dienā jums būs jāvalkā tie paši apavi. Galu galā mēs visi zinām, ka, ja apavi nav pareizi izžāvēti, nākamajā rītā mitrie apavi sāks smakot, un tas būs ļoti nepatīkami.

Ja esat kempingā un apkārt ir savvaļas daba, apavus var žāvēt ar karstu akmeņu palīdzību vai novietojot apavus pie ugunskura. Lieliski darbojas, ja apavos saliek sausas sūnas vai un smiltis. Tiesa, no smiltīm apavi var nosmērēties, bet rezultāts būs ātrs un efektīvs.

Bet, ja jau esat atgriezies civilizācijā, varat efektīvi, bet saudzīgi izžāvēt apavus, tā sakot, saudzīgā režīmā.

Ja apavi ir stipri piesūkušies ar ūdeni, vispirms noslaukiet apavu ārpusi ar dvieli. Pēc tam ievietojiet dvieli iekšpusē un saspiediet apavu ar rokām, lai pēc iespējas vairāk liekais ūdens iesūktos dvielī.

Nākamais, vissvarīgākais variants ir sākt pildīt apavus ar saburzītām avīzēm. Ideālākais variants ir izmantot avīzes, kas izgatavotas no parasta papīra. Atcerieties. Glancēts papīrs ļoti slikti uzsūc mitrumu, un skrejlapas ar lieliem uzrakstiem (t. i., tajās ir izmantots daudz tintes) var sabojāt gaišas krāsas apavus, kad avīze kļūst slapja.

Lasi vēl: Slaida saimniece padalījās receptē, kā pagatavot šokolādes kūku bez miltiem un cukura, un nekādas cepšanas

Ja jums nav pa rokai avīzes, noderēs no papīra dvieļiem (varbūt pat labāk) vai tualetes papīra saburzītas bumbiņas. Vienīgais, ka to būs jāieliek vairāk, lai polsterējums kļūtu pietiekami blīvs, jo starp papīru un apavu iekšpusi jārada pietiekama saskares virsma, lai papīrs varētu izvilkt ūdeni no apaviem.

Tagad atliek tikai pagaidīt un laiku pa laikam (ik pēc pusstundas, stundas vai divām stundām) mainīt absorbējošos elementus. Nomaiņas biežums būs atkarīgs no tā, cik piesūkušies ir jūsu apavi. Galu galā jūsu apavi var būt pilnīgi sausi aptuveni astoņu stundu laikā.

Avīzes variants lieliski darbojas arī tad, ja ziemā valkā pārāk siltus apavus un kājas svīst. Šajā gadījumā vienkārši aptiniet parastu avīzes gabalu ap visu zeķes pēdas daļu. Papīrs absorbēs lieko mitrumu, un apavi nesaslapināsies no jūsu sviedriem.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru