Ir nosaukta profesija, kas pasaulē būs pieprasītākā pēc pandēmijas krīzes. Varbūt laiks steidzami pārkvalificēties?

Nākamajās desmitgadēs programmētāji būs paši pieprasītākie darba tirgū, portālam gazeta.ru sacīja korporācijas “Yandex” tehnoloģiju izplatīšanas direktors Grigorijs Bakunovs.

“To [programmēšanu] var saukt par nākotnes profesiju. Tieši šīs jomas speciālisti virzīs cilvēci uz priekšu,” viņš teica.

Pēc Bakunova paustā, informācijas tehnoloģiju nozare var piedzīvot pārmaiņas, jo koronavīrusa pandēmijas laikā cilvēki masveidā pārorientējas uz strādāšanu attālināti.

“Pandēmija parādījusi, ka programmētāji var veiksmīgistrādāt attālināti. Šajā saistībā strādājošajiem, kuri dzīvo attālākos reģionos un mazās pilsētās, ir lielākas izredzes uz labu darbu nopietnos uzņēmumos – tas ir būtisks pavērsiens,” sacīja eksperts.

Lasi vēl: Šajā gadalaikā dzimušie bērni būs laimīgāki nekā citos gadalaikos pasaulē nākušie

Pagājušajā nedēļā Krievijas Progresīvās izglītības institūta speciālisti nāca klajā ar prognozi, ka pēc pandēmijas var būt pieprasīti arī krīzes konsultanti, procesu digitalizācijas eksperti, sociālo tīklu mārketinga speciālisti un satura vadītāji, kā arī laika pārvaldības speciālisti.

Avots: ria.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru