Gluži kā meditācija: kā gūt prieku no tīrīšanas

Sniedz kontroles sajūtu

Dzīvošana tīrā telpā “dod mums kontroles sajūtu pār savu vidi, kas rada komfortu,” saka studente un divu bērnu māte Marija Pinga no Čikāgas. Viņa pat tīra savu māju pirms došanās brīvdienās.

“Man patīk doties atvaļinājumā, zinot, ka māja ir perfekta, un, kad pirmdien atgriezīšos mājās, viss izskatīsies tāpat,” viņa saka.

Sieviete uzskata, ka uzkopšana var palīdzēt cilvēkiem pat “just kontroli pār savu vidi, pat ja citās dzīves jomās viņiem trūkst kontroles”.

Mazina stresu

43 gadus vecā Tula Karrasa, žurnāla Self līdzstrādniece un ārštata rakstniece Bruklinā, Ņujorkā, pārcēlās uz citu dzīvesvietu un dažas dienas veltīja ģenerāltīrīšanai savā vecajā dzīvoklī, lai saņemtu atpakaļ savu depozītu. Pēc dažām dienām piezvanīja dzīvokļa uzraugs un teica, ka 19 gadu laikā, kopš viņš tur strādā, viņš nekad nav redzējis, ka īrnieks dzīvokli atstāj tik tīru. Karrasa saprata, ka viņa tīrīšanu bija izmantojusi kā veidu, kā tikt galā ar “pārcelšanās stresu”.

Tas var būt meditācijas veids

Mūsu straujajā dzīves ritmā uzkopšana var būt iespēja apstāties un atpūsties. Daudzi cilvēki ir teikuši, ka tīrīšana viņiem ir patiešām relaksējoša nodarbe, neatkarīgi no tā, vai viņi tās laikā klausās mūziku, vai vienkārši ļauj smadzenēm atpūsties no ikdienas domām.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru