Disney ieguldīs 5 miljardus ASV dolāru filmās un TV šovos Apvienotajā Karalistē un Eiropā

Mediju gigants Disney nesen paziņoja, ka plāno Eiropā un Apvienotajā Karalistē ieguldīt aptuveni 5 miljardus ASV dolāru (4,58 miljardus eiro), lai veidotu vairāk TV raidījumu un kinolentes, īpaši supervaroņu filmas.

Šis solis seko pēc nesen iznākušās filmas Deadpool & Wolverine, kas guva lielus panākumus.

Filma, kas tika uzņemta Pinewood studijā Bakingemšīrā, Apvienotajā Karalistē, šonedēļ sasniedza 900 miljonus ASV dolāru (824,61 miljonu eiro) pasaules kases ieņēmumu. Saskaņā ar ASV biļešu tirdzniecības uzņēmuma Fandango datiem filmas biļešu pārdošanas rādītāji pirms pirmizrādes bija labākie šajā gadā.

Paredzams, ka 5 miljardu ASV dolāru investīcijas tiks sadalītas 1 miljarda ASV dolāru investīcijās piecu gadu laikā, ko Disney izmantos filmām, National Geographic un citām TV filmām un straumēšanas raidījumiem Disney+ platformā. Lai gan nauda oficiāli plānota Eiropas, Tuvo Austrumu un Āfrikas (EMEA) reģionam, tā galvenokārt tiks izmantota Apvienotajā Karalistē un Eiropā.

Uzņēmumam jau ir ievērojamas intereses Apvienotajā Karalistē, jo tam ir ilgtermiņa nomas līgums ar Pinewood Studios un pēdējos piecos gados Apvienotās Karalistes filmēšanas darbiem iztērēti aptuveni 3,5 miljardi sterliņu mārciņu (4,09 miljardi eiro).

Pinewood ir arī plānots vai jau tiek uzņemtas četras filmas, tostarp Fantastiskais četrinieks: ‘’Pirmie soļi”, “Amatieris”, “Rozes” un “Sniegbaltīte”.

Disney nesen uzsāka vairāku gadu kampaņu “Izveido savu pasauli”, kuras mērķis ir, izmantojot Disney princešu varoņu stāstus, iedvesmot jaunas meitenes un sievietes sapņot, izmēģināt jaunas lietas un sekot savai iztēlei.

Disney nesen paziņoja arī par 2024. finanšu gada trešā ceturkšņa rezultātiem. Uzņēmuma straumēšanas bizness, kurā ietilpst Disney+, ESPN+ un Hulu, pirmo reizi vēsturē guva peļņu, kopējai peļņai sasniedzot 47 miljonus ASV dolāru (43,06 eiro). Tas notika ātrāk, nekā Disney bija gaidījis.

Uzņēmuma ieņēmumi trešajā ceturksnī arī pieauga līdz 23,2 miljardiem ASV dolāru, salīdzinot ar 22,3 miljardiem ASV dolāru attiecīgajā ceturksnī pagājušajā gadā. Arī ienākumi pirms ienākuma nodokļiem pieauga līdz 3,1 miljardam ASV dolāru, kas ir ievērojams pieaugums salīdzinājumā ar zaudējumiem, kas bija vērojami 23. finanšu gada 3. ceturksnī. Atšķaidītā peļņa uz akciju 24. finanšu gada 3. ceturksnī bija 1,43 ASV dolāri uz akciju, salīdzinot ar 0,25 ASV dolāru zaudējumiem uz akciju iepriekšējā gada attiecīgajā ceturksnī.

The Walt Disney Company izpilddirektors (CEO) Roberts A. Īgers trešajā ceturkšņa peļņas pārskatā teica: “Mūsu darbības rezultāti 3. ceturksnī apliecina progresu, ko esam panākuši attiecībā uz četrām stratēģiskajām prioritātēm mūsu radošajās studijās, straumēšanas, sporta un pieredzes biznesā.

Šis bija spēcīgs ceturksnis Disney, ko veicināja lieliski rezultāti mūsu izklaides segmentā gan kasēs, gan tiešā pārdošanā patērētājiem (DTC). Neraugoties uz vājākiem trešā ceturkšņa rezultātiem mūsu pieredzes segmentā, koriģētā uzņēmuma peļņa uz akciju pieauga par 35 %, un, ņemot vērā mūsu savstarpēji papildinošo un līdzsvaroto uzņēmumu portfeli, mēs esam pārliecināti par mūsu spēju turpināt peļņas pieaugumu, izmantojot mūsu unikālo un spēcīgo aktīvu kopumu.”

Tomēr Disney straumēšanas bizness joprojām saskaras ar ievērojamu konkurenci no tādu konkurentu puses kā Netflix, Paramount+ un Amazon Prime.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru