Daudzkārt lētāk un efektīvāk nekā mazgāšanas līdzeklis: kā nomazgāt lielu daudzumu trauku dažu minūšu laikā

Ar šo parocīgo rīku palīdzību, kas ir katrā virtuvē, jūs dažu minūšu laikā tiksiet galā ar netīriem un taukainiem traukiem.

Trauku mazgāšana ir ikdienas rutīna, kas nav īpaši patīkama. Īpaši tad, ja nākas atmazgāt katlus, pannas vai šķīvjus no vecā aplikuma un taukiem. Un mazgāšanas līdzekļi, pat diezgan dārgi, ne vienmēr tiek galā ar šādu uzdevumu.

Tomēr ir vairāki līdzekļi, kurus izmantoja mūsu vecmāmiņas, kurām nebija pa rokai trauku mazgāšanas želejas. Un nereti mājās nebija karstā ūdens, taču trauki vienmēr mirdzēja tīri. Mēs jums pastāstīsim, kā ar improvizētiem līdzekļiem nomazgāt traukus līdz tie burtiski mirdz.

Ar ko mazgāt taukaini netīrus traukus, ja nav mazgāšanas līdzekļa

Cepamā soda. Lai nomazgātu netīrumus, iesēdušos taukus un kvēpus, nepieciešams pagatavot pastai līdzīgu maisījumu no cepamās sodas un ūdens. Tā lieliski tiks galā ar netīriem traukiem, piešķirs tiem tīru spīdumu. Sodai piemīt arī antiseptiskas īpašības, tāpēc to var izmantot virtuves piederumu apstrādei.

Spirts. Lai atbrīvotos no netīrā aplikuma uz šķīvjiem vai glāzēm, uz lupatiņas jāuzpilina nedaudz spirta un jānoslauka netīrās vietas, trauki acumirklī kļūs kā jauni. Šī metode ir ideāli piemērota matētiem stikla traukiem un baltiem traukiem.

Citronskābe. Ar šo metodi var atbrīvoties no kaļķakmens un sodrējiem uz traukiem. Traukos ielej 2 tējkarotes skābes, aplej ar ūdeni un dažas minūtes vāra, pēc tam noskalo ar siltu tīru ūdeni.

Mājsaimniecības ziepes. Šīm ziepēm piemīt sārmainas īpašības, tāpēc tās lieliski tiks galā ar taukiem, netīrumiem un sodrējiem. Lai to izdarītu, vajadzētu ieziest nedaudz ziepju, pievienot siltu ūdeni un ar iegūto šķīdumu labi nomazgāt traukus.

Lasi vēl: Kā uzglabāt banānus, lai tie būtu svaigi, aromātiski un nebrūnētu?

Etiķis. Ar šo metodi dažu minūšu laikā var atbrīvoties no sodrējiem uz katliem un pannām. Jāizgatavo etiķa un ūdens maisījums proporcijā 1:1, ielej netīrajos traukos un uzvāra. Netīrumu paliekas jānomazgā ar sūkli un pēc tam rūpīgi jānoskalo ar tīru ūdeni. Arī ūdens un etiķa maisījums labi iedarbosies uz taukainiem traukiem.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru