Darbošanās pa dārzu bez sāpēm mugurā

Dārza darbu laikā visvairāk slodzei pakļauta ir tieši mugura, jo tā sistemātiski iztur vislielāko slodzi, kāda ir organismam. Dalāmies ar praktiskiem padomiem tajā, kā pareizi rakt, art un stādīt, lai jūsu mugura tajā visā nekādi neciestu.

Lasi vēl: Gurķi uz sieta. Ideāls variants ja jums ir maza platība!

Dārza darbi daudziem no mums sagādā prieku un gandarījumu. Taču paralēli tas ir arī liels slogs, kas ļoti noslogo muskuļus un locītavas. Diemžēl koku zaru zāģēšanā, pērnā gada lapu vākšanā un citos dārza darbos mēs ļoti bieži aizmirstam paši par savu veselību, kas bieži beidzas ar Vese***as problēmām un pat traumām.

Kādēļ darbs dārzā ir mugurai bīstama nodarbe?
Daudzas stundas, kas pavadītas ravējot, smaguma celšana un pārnešana, dobju aršana utt. – milzīga slodze un pārbaudījums mūsu galvenajam balsta orgānam, tādēļ dienas beigās mugura parasti sāk sāpēt un ar diskomfortu izrādīt dienas laikā padarīto. Visbiežāk tās ir sāpes mugurā, kuras var ilgt, sākot ar pāris minūtēm, līdz pat pāris dienām un ilgāk. Ārkārtējos gadījumos uz muguru radītā pārlieku lielā slodze var beigties ar sāpēm, kas ieilgst no pāris dienām, līdz pat pāris mēnešiem. Tieši tādēļ nekad nevajag riskēt ar savu veselību, pat dārza darbos atceroties, ka sava mugura ir jāsaudzē.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru