Citrusaugļu mēslojums, kas rozes, begonijas un pelargonijas pārvērtīs līdz nepazīšanai

Šajā rakstā pastāstīšu par citrusaugļu mēslojumu. Katru gadu šī barošana glābj manas rozes un pelargonijas, kā arī citus augus. Tas ir lielisks mēslojums istabas puķēm.

Citrusaugļi ir inde kaitēkļiem, lielisks līdzeklis augu aizsardzībai. Pēc šīs metodes atklāšanas es vairs neizmantoju pirktos līdzekļus.

Pirms pāris gadiem es sāku vairāk interesēties par iekštelpu ziedu mēslošanas līdzekļiem. Turklāt tajā laikā man to bija sakrājies daudz. Vēlējos, lai ziedi augtu sulīgi un skaisti. Izmēģinājusi dažādas iespējas, apstājos pie dabīgiem mēslošanas līdzekļiem. Tajos nav ķīmijas, tāpēc dabīgie mēslošanas līdzekļi ir tik noderīgi augiem.

Pagatavošanas metode

Parasti no apelsīnu mizām es gatavoju uzlējumu. Detalizēti pastāstīšu, kā to pagatavot. Paņemiet litra burku un ielieciet tajā vienu trešdaļu apelsīnu miziņu. Tad tās pārlej ar verdošu ūdeni un atstāj uz 24 stundām ievilkties. Pēc tam mizas izņemiet, un uzlējumu piepildiet ar tīru ūdeni līdz burkas augšdaļai. Vajadzētu iegūt litru mēslojuma.

Lietošana: ar šo ūdeni laistiet puķu poda augsni. Laistiet reti, apmēram reizi 3-4 nedēļās. Arī pirms tam iesaku augsni nedaudz samitrināt ar parastu ūdeni: lai mēslojums nenokļūtu sausā zemē.

Rezultātā ziedi augs veselīgi, spēcīgi un skaisti. Dabīgie komponenti, kas atrodami citrusaugļos, lieliski mēslo augsni, piesātina to ar C vitamīnu, kāliju, folskābi un šķiedrvielām.

Lasi vēl: Aveņu mēslošana maijā ar tautas līdzekļiem

Pret kaitēkļiem

Apelsīnu mizas var izmantot pret kaitēkļiem. Arī šim nolūkam nepieciešams pagatavot uzlējumu, taču nedaudz atšķirīgu. Ņemiet trīs apelsīnu mizas, smalki sagrieziet tās un pārlejiet ar litru silta ūdens. Atstājiet uzlējumu uz vienu nedēļu: tam ir jābūt labi noturīgam. Tad to nokāsiet un sajauciet ar vienu ēdamkaroti šķidro ziepju. Atšķaidiet šo šķīdumu ar vēl diviem litriem ūdens – mūsu līdzeklis ir gatavs.

0 votes, 0 avg

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Tribīne grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 73%

0%

Es parasti ieleju šo šķīdumu smidzinātājā un apstrādāju ar to lapas reizi nedēļā. Starp citu, šī metode man palīdzēja atbrīvoties no zirnekļa ērcēm! Tiesa, bija vajadzīgas sešas procedūras, bet šis kaitēklis beidzot pazuda no manām rozēm.

Tāpat lieliski šis šķīdums palīdz atbrīvoties no laputīm – var izmantot pret visiem mājas puķu kaitēkļiem. Noteikti izmēģiniet – jūs redzēsiet: rezultāts noteikti jūs iepriecinās.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru