Aveņu mēslošana maijā ar tautas līdzekļiem

Avenes tiek uzskatītas par nepretenciozu augu, kas turklāt dod arī ļoti garšīgas un noderīgas ogas.

Tās ātri aug, un nereti gadās, ka dārzniekiem nākas veikt nopietnus pasākumus, lai kaut kā ierobežotu aveņu krūmu straujo augšanu dažādos virzienos.

Taču, lai iegūtu lielas avenes un lielu aveņu skaitu, bez pareizas mēslošanas diez vai izdosies. Un daudz aveņu dzinumu ar mazām ogām nevienam nav vajadzīgs.

Tāpēc, audzējot avenes un rūpējoties par tām, mēslošana ir obligāta. Ideālā gadījumā tā būtu jāpapildina trīs reizes visas sezonas laikā, un tas jāsāk, protams, pavasarī.

Ar ko barot avenes pavasarī maijā pirms ziedēšanas

Sāksim ar maija barošanu. Tā jāveic pirms aveņu ziedēšanas. Šajā periodā augu var barot ar govs mēsliem. Lai iegūtu līdzekli, govs mēslus vienkārši atšķaida ūdenī – uz 10 litriem jāņem apmēram 500 gramu govs mēslu.

Gadās, ka pirmā barošana nedod pienācīgu rezultātu un aveņu krūmi joprojām izskatās vāji. Tad nedaudz vēlāk, vasaras sākumā, būs jāveic vēl viena barošana. Šajā gadījumā jau tiek izmantoti vistu mēsli. Vienu daļu šī organiskā mēslojuma pievieno 12 daļām ūdens. Vistu mēslus var aizstāt ar kūtsmēsliem. To atšķaida citādi, proti, uz 5 daļām ūdens ņem 1 daļu kūtsmēslu.

Abu veidu maisījumu patēriņš ir vienāds, un tas ir 10 litri maisījuma uz 5 aveņu krūmiem.

Lasi vēl: Psihologs pastāstīja, kas jādara sievietei, ja vīrietis ir ieinteresējies par kādu citu

Aveņu mēslošana augļu veidošanās laikā

Laika ziņā šis posms parasti sākas jūlija sākumā. Šeit mēs jau izmantosim preparātu “Ideal”. Uz standarta 10 litru spaini ūdens būs nepieciešamas 2-3 ēdamkarotes līdzekļa.

Papildus šim līdzeklim tajā pašā spainī pievieno nitrofosku (arī 2 karotes). Šeit patēriņš palielināsies no 5 litriem (kā tas bija pirmajā posmā) līdz 7.

0 votes, 0 avg

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Tribīne grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 63%

0%

Trešā aveņu barošana

Tā iekrīt augusta mēnesī. To veic jau ar minerālmēsliem. Mūsu gadījumā mēs izmantosim kālija sulfātu. Šīs vielas spainī ar ūdeni (standarta 10 litri) ielej 2 ēdamkarotes, un mēs aplaistām krūmu. Uz vienas avenes rindas metru iztērējam 7 litrus.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru