“Baltijas muzikālo sezonu” fonds ir izveidojis māksliniecisko padomi

Pirms ”Baltijas muzikālo sezonu” otrā vasaras koncertu cikla sākuma, tā organizatori paziņoja par festivāla mākslinieciskās padomes izveidi.

Tās sastāvā tika iekļauti pasaulslaveni klasiskās mūzikas pārstāvji: Maskavas Lielā teātra Jauno dziedātāju studijas vadītājs Dmitrijs Vdovins, operas zvaigzne, dziedātāja Elīna Garanča, slavenais čellists Miša Maiskis, plaši pazīstamais diriģents Karels Marks Šišons, Verbjē klasiskās mūzikas festivāla vadītājs Martins Engstroms, kā arī Latvijas lepnums, izcilais diriģents Mariss Jansons.

”Lēmums par mākslinieciskās padomes izveidi, kuras sastāvā ietilpst šādas izcilas personības, ļaus ”Baltijas muzikālajām sezonām” ierindoties vienā līmenī ar pasaules galvenajiem klasiskās mūzikas festivāliem. Vairums liela mēroga projektu veido koncertu programmas, balstoties uz autoritāru struktūru, kuru veido mākslu pārzinoši cilvēki,” – paziņoja fonda ”Baltijas muzikālās sezonas” Aizbildniecības padomes loceklis Aleksandrs Gafins. Padomes galvenais uzdevums būs projekta radošās darbības koordinēšana, kā arī dalība pasākumu programmas veidošanā. ”Pie tam, Padomes locekļi varēs palīdzēt popularizēt ”Baltijas muzikālās sezonas” arī pasaules mēroga profesionālajā vidē.” piebilda Gafins. “Tas mums ir īpaši svarīgi, jo mūsu misija ir veidot un attīstīt Latviju kā starptautisko kultūras centru”. Balstoties uz Gafina sacīto, Padomes locekļu izvēle nav nejauša: ”Mēs centāmies izvēlēties tos cilvēkus, kuri ir saistīti ar Latviju. Latvija ir plaši pazīstama pateicoties tās mūzikas un kultūras tradīcijām.”

Jūrmalas vasaras koncertprogramma jau ir publiskota. To atklās ar jaunu koncertu formātu – 16. jūnijā Dzintaru koncertzālē uzstāsies kulta aktieris un režisors Džons Malkovičs. ”Danubia Orchestra Obuda” un izcilās pianistes Anastasijas Terenkovas izpildītās Alfrēda Šnitkes mūzikas pavadījumā tiks nolasīta nodaļa ”Ziņojums par aklajiem” no argentīniešu rakstnieka Ernesto Sabato romāna ”Par varoņiem un kapiem” (ar subtitriem latviešu un krievu valodā). 20. jūnijā, ar Fonda atbalstu, notiks plašu atzinību guvušā orķestra ”Vīnes filharmoniķi” un operas dīvas Elīnas Garančas koncerts. Jau 4. jūlijā uz Dzintaru koncertzāles skatuves kāps viens no emocionāli ekspresīvākajiem pianistiem Deniss Macujevs, kurš uzstāsies maestro Aleksandra Sladkovska vadītā simfoniskā orķestra pavadījumā. 12. jūlijā ”Baltijas muzikālo sezonu” mākslinieciskās padomes loceklis, Rīgā dzimušais izcilais čellists Miša Maiskis prezentēs savu jubilejas koncertu, kas tapis par godu mūziķa 70. dzimšanas dienai. Jūrmalā viņš uzstāsies kopā ar kamerorķestri ”Maskavas Virtuozi”. 8. augustā vasaras koncertu ciklu turpinās Londonas Karaliskās Koventgārdena operas muzikālais vadītājs, neskaitāmu prestižu apbalvojumu ieguvējs, sers Antonio Papāno, kurš uz skatuves kāps kopā ar Svētās Cecīlijas Nacionālās akadēmijas orķestri. 27. augustā koncertprogrammu noslēgs pasaules operas zvaigzne, slavenais tenors Huans Djego Floress.

”Papildus Jūrmalā notiekošajiem koncertiem, mēs gatavojamies šīs vasaras galvenajam notikumam – Latvijas simtgadei veltītam grandiozam nakts koncertam, kas 14. jūlijā notiks Rundāles pilī. Ielūgtās VIP personas un vairāk nekā trīs tūkstoši skatītāju no dažādām valstīm varēs izbaudīt šo pasaules zvaigžņu koncertu brīvā dabā. Koncertā tiks izpildīta dažādu laikmetu mūzika” sacīja Gafins.

Biļetes uz Fonda rīkotajiem koncertiem ir iespējams iegādāties Biļešu Paradīze tirdzniecības vietās. VIP piedāvājumi ir pieejami mājaslapā www.balticmusicalseasons.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru