Bagāts tēvs aizveda savu dēlu padzīvot pie nabadzīgākas ģimenes, tas, ko dēls teica pārrodoties mājās, viņam lika aizdomāties…

Vienu dienu tētis un viņa bagātā ģimene aizveda savu dēlu uz laukiem ar mērķi parādīt nabadzīgu ģimeni. Pie nabadzīgās ģimenes viņi pavadīja diennakti. Mājup braucot, tēvs jautāja dēlam: „Nu, kā Tev patika šis brauciens?” „Ļoti labi, tēt!”

„Vai redzēji, cik nabadzīgi cilvēki var būt?” „O, jā!” „Un, ko Tu iemācījies?” Dēls atbildēja: „Es redzēju, ka mums ir mājās suns, bet viņiem četri. Mums ir baseins, kas stiepjas līdz pagalma vidum, viņiem upe, kurai nevar redzēt galu. Mums ir lampas dārzā, kas dod gaismu, viņiem zvaigznes. Mūsu iekšējais pagalms sniedzas līdz žogam, viņiem pieder viss horizonts.” Kad dēls bija beidzis, tēvs sēdēja kā mēms. Viņa dēls piebilda: „Paldies tēt, ka parādīji, cik nabadzīgi mēs esam!” Vai nav taisnība, ka lielāka nozīme ir tam, kā Tu skaties uz lietām? Ja Tev ir Dievs, mīlestība, draugi, ģimene, Vese***a, laba humora izjūta un pozitīva attieksme pret dzīvi, tad Tev ir viss! Tu nevari nopirkt nevienu no šīm lietām. Tev var piederēt visas materiālās lietas, ko vien spēj iedomāties, BET, ja Tu esi nabags garā, tad Tev nav nekas!

Avots: tikainesakinevienam.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru