Atšķirība starp parastām cigaretēm un elektroniskām ir milzīga! Bet cilvēki tam netic! Šokējošs eksperiments!

Sabiedrības Vese***as centrā Anglijā tika veiks eksperiments, lai noteiktu smēķēšanas kaitīgo ietekmi uz smēķētāja ķermeni un parādītu, kā var izvairīties no kaitējuma, pārejot uz elektroniskām cigaretēm (veipingu).

Vairāk nekā 44 procenti smēķētāju kļūdaini uzskata, ka veipings ir tikpat kaitīgs kā parastā smēķēšana.

Šajā video Dr Ļevs Šahabs un Dr Rozmarija Leonarda veic eksperimentu, kurā uzskatāmi demonstrē, kāda atšķirība ir starp vielām, kuras izdala elektriskās  un parastās cigaretes. Eksperiments parādīja, ka parastās cigaretes izdala ķīmiskās vielas un darvu, kas var izraisīt vēzi.

Eksperiments simulē tabakas dūmu, elektronisko cigarešu un normālā gaisa ieelpošanas ietekmi plaušās, un plaušas simboliski pārstāv trīs burkas, kas piepildītas ar kokvilnu.

Katrai burkai ir piestiprināts diafragmas sūknis, no kura viens imitē tabakas smēķēšanu, otrs elektroniskās cigaretes smēķēšanu, bet trešais “ieelpo” tīru gaisu.

Eksperimenta beigās “tabakas” burkā vate bija brūnā krāsā, kā arī burkas iekšpusē bija mainījusies krāsa. Savukārt caurules bija aizsērējusi ar piķi.

Gluži pretēji “elektriskās cigaretes” burka gandrīz palika nemainīga. Kokvilna bija piedzīvojusi tikai nelielas krāsu izmaiņas elektroniskajā cigaretē esošā šķidruma dēļ.

Sabiedriskās Vese***as centra direktors Džons Ņūtons atzina, ka eksperiments skaidri parāda smago kontrastu starp smēķēšanas un veipinga iedarbību.

Pētījumi pierāda, ka veipings ir vismaz par 95% mazāk kaitīgs nekā tabakas smēķēšana.

Profesors Ņūtons teica: „Būtu traģiski, ja tūkstošiem smēķētāju, kuri varētu atmest smēķēšanu ar elektronisko cigarešu palīdzību, to atlikt, tikai dēļ maldīgiem priekšstatiem, ka tas var būt kaitīgi viņu Vese***ai. Mums ir jāinformē smēķētāji, ka pāreja uz elektronisko cigareti būs daudz mazāk kaitīga nekā smēķēšana.”

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">INESE</cite>

    smiekliigi, darvu ieelpot nebaidaas, bet elektroniskaas varētu kaitēt. Man kaa svaiga gaisa cieniitaajai maz interesee tabakas vai elektroniskaas cigaretes atskiriibas, tikai uzjautrina tēma. Ja negribi kaiteet veseliibai-ELPO SVAIGU GAISU. NETICĒTIET,TAS IR SUPERIIGI

Pievienot komentāru