Ātrās palīdzībās mediķu brigādes vērsušās ar svarīgu ziņojumu pie visiem Rīgas iedzīvotājiem; Tas jāzina ikvienam!

“Lai nodrošinātu operatīvu ierašanos uz dzīvībai kritiskiem izsaukumiem, esam pārplānojuši atsevišķu brigāžu izvietojumu Rīgā un situāciju nepārtraukti uzraugam, šobrīd ar to tiekam galā. Taču, lai mazinātu riskus, turpmāk stingrāk šķirosim saņemtos zvanus uz ārkārtas tālruni 113.”

Pie tam jāņem vērā, ka Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāvji diennaktī saņem aptuveni 400 izsaukumu, kas ir milzīgs cipars, ņemot vērā tā skaitu, taču izanalizējot sīkāk, tiek atklāts, ka aptuveni pusē no gadījumiem – konkrētajam cilvēkam vajadzēja vērsties pie savas ģimenes ārsta vai pie tuvākā dežūrārsta.

Tie gadījumi parasti ir saistīti ar augstu temperatūru, spēcīgu klepu, veģetatīvo distoniju jauniem cilvēkiem, hroniskām slimību problēmām, vai arī sīkām traumām – sasitumi, mežģījumi, vai arī nelielas brūces, ko iespējams apsaitēt pie ģimenes ārsta vai dežūrārsta.

Lasi arī: Klajā nācis satraucošs vēstījums par Līgas Skromanes slepkavām – jauni un nepatīkami fakti lietas virzībā

Cienīsim Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta brigādes, jo viņu darbs ir ļoti svarīgs, it īpaši tiem, kuriem ļoti nepieciešama palīdzība!

Avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru