Ātra metode kā sterilizēt burkas

Pieredzējušās saimnieces zina, ka burku sterilizācijas laiks ir atkarīgs no tā, kā jūs to darāt. Un ir vairāki veidi. Tā kā konservēšanas sezona jau sākusies un rit pilnā sparā, nolēmām atgādināt, kā pareizi sterilizēt burkas mājas apstākļos.

Burku sterilizācija

Sterilizācija attiecas uz to burku termisko apstrādi, kurās tiks ievietots konservējums. Pirmkārt, tas ir nepieciešams, lai produkts nesabojātos un to varētu uzglabāt ilgu laiku.

Pirms sterilizācijas visas burkas jāsagatavo. Vispirms pārbaudiet, vai pašā stiklā nav plaisas. Otrkārt, rūpīgi nomazgājiet tās zem tekoša ūdens ar ziepēm, sodu vai sinepju pulveri. Tas pats attiecas uz burku vāciņiem, ja tos izmantojat atkārtoti. Tiem jābūt bez rūsas un citiem bojājumiem.

Mana mamma vienmēr sterilizēja burkas vecmodīgā veidā. Lai to izdarītu, viņa paņēma lielu katlu un līdz pusei piepildīja to ar ūdeni. Pēc tam uzkarsēja šķidrumu līdz vārīšanās temperatūrai un iemeta vāciņus ūdenī. Tad mamma uz katla virsmas uzstādīja lielu dzelzs resti.

Nākamais solis ir apgriezt burku otrādi un uzlikt uz restes tā, lai tvaiki nonāktu burkā. Pateicoties restei, burka stāvēs stabili. Taču vēl veiklāk ar šo procesu tiek galā īpašs sterilizators.

Šis ir dzelzs stiprinājums, kas ir piestiprināts pie katla. Tam ir caurums, kas lieliski piemērots burkas kaklam. Uz tā jānovieto burka. Kā tieši tas darbojas, var redzēt zemāk esošajā fotoattēlā.

Šajā gadījumā burku sterilizācijas laiks ir atkarīgs no to izmēra. Puslitra burkai pietiek turēt virs tvaika 6-8 minūtes, litru un 2 litru burkām – no 10 līdz 15 minūtēm. Bet 3 litru burkas ir jāsterilizē vismaz 20-25 minūtes.

Lasi arī: Kāpēc zupā jāpievieno sviests

Saprast, ka burkas ir gatavas turpmākam darbam, ir ļoti vienkārši. Iekšpusē uz virsmas sāks parādīties lieli ūdens pilieni. Pēc tam burkas jānoliek uz tīra un sausa kokvilnas dvieļa ar kaklu uz leju. Pirms sākat pildīt ar pārtiku, burkām jābūt pilnībā izžuvušām. Mēs darām to pašu ar vākiem.

Burku sterilizēšana citos veidos

Burkas var sterilizēt cepeškrāsnī. Lai to izdarītu, tīras un sausas burkas ir jānovieto aukstā krāsnī uz režģa ar kaklu uz leju. Pēc tam iestatiet temperatūru ne augstāku par 100-110 grādiem un iestatiet taimeri uz 20 minūtēm. Pēc tam izslēdziet cepeškrāsni un pagaidiet, līdz burkas pilnībā atdziest.

Atkārtoti lietojamos dzelzs vākus var sterilizēt tādā pašā veidā.

Burkas var arī sterilizēt parastajā mikroviļņu krāsnī. Lai to izdarītu, katrā no tām ielej nedaudz tīra ūdens. Iestatiet mikroviļņu krāsni uz maksimālo jaudu un ielieciet katru burku tur uz 3-5 minūtēm.

Šajā laikā ūdenim burkās vajadzētu vārīties, un uz to virsmas iekšpusē parādīsies lieli ūdens pilieni. Pēc tam ūdens no burciņām jāizlej, un pašas burkas jānoliek uz tīra, sausa dvieļa ar kakliņu uz leju. Tomēr atcerieties, ka vākus nevar sterilizēt mikroviļņu krāsnī.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru