Ar ko apkaisīt dobes pirms stādīšanas: garantēta ir apjomīga raža

Komposts

Kompostu izmanto augsnes mēslošanai pavasarī pirms stādīšanas. Tas padara augsni irdenu un barojošu, kā arī piesaista sliekas, kas ir noderīgas kultūraugiem. Organiskās vielas izkliedē pa zemes gabalu un pēc tam ierok 5 cm dziļumā. To iestrādā 3-4 nedēļas pirms dārzeņu stādīšanas atklātā zemē.

Dārzeņus labāk mēslot ar nobriedušu kompostu, kas ir aptuveni 4 gadus vecs, jo svaigā kompostā ir pārāk daudz slāpekļa. Komposts ir noderīgs visiem augiem, bet visvairāk to mīl kāposti, zaļumi, redīsi, gurķi, kabači. Kompostētās dobēs ļoti labi aug zemenes.

Minerālmēsli

Dažas barības vielas augsnē var nokļūt tikai ar minerālmēsliem. Tos var iegādāties agro veikalos vai tirgū. Minerālmēsli ir slāpekļa, fosfora un kālija.

0 votes, 0 avg

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Tribīne grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 62%

0%

Parasti uz preparātiem ir norādīts, kādām dārzeņu kultūrām tie ir piemēroti un kā tos lieto. Nepārsniedziet ražotāja norādīto devu, citādi augi var iet bojā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru