Antūrija: kā pareizi rūpēties par augu

Iegādājoties istabas augus, jo īpaši tādus kā antūriju, cilvēkiem rodas daudz jautājumu: kā pareizi kopt, kā pārstādīt, kā pagarināt ziedēšanu un daudz kas cits. Mēs sniegsim visus nepieciešamos ieteikumus šī neparastā zieda kopšanai.

Antūrija burtiski no latīņu valodas nozīmē “ziedu aste”, tā cits nosaukums ir “flamingo zieds”. Tas ir skaists dekoratīvs augs ar košu ziedkopas segumu, kas lielākoties ir sarkanā un oranžā krāsā. Hibrīdiem krāsa variē no sniega baltiem toņiem līdz tumši karmīnsarkaniem toņiem.

Ir aptuveni 800 šo augu sugu, bet tikai dažas no tām ir pieprasītas. Piemēram, Anthurium Andre plaši izmanto pušķiem un kompozīcijām. Un kā podiņa augs ļoti populārs ir Anturium Scherzer. Šiem ziediem nepieciešama nopietna un kompetenta kopšana. Un, ja beidzot esat izlēmuši iegādāties antūriju, kā par to rūpēties, uzzināsiet no turpmāk minētajiem punktiem.

Antūriju kopšanas nosacījumi

Labvēlīgos apstākļos antūrijas zied no agra pavasara līdz rudenim. Lai radītu šādu mikroklimatu, nepieciešams uzturēt temperatūras režīmu 17 līdz 23 grādu robežās, jo augs ir siltummīlošs.

Lasi vēl: Tautas metode, kas ir kaitīgs istabas augiem: nekad to neizmantojiet

Īpaši svarīgi ir uzraudzīt mitruma līmeni telpā, optimālā vērtība būs 60-80%. Nepietiekama mitruma gadījumā augs jāapsmidzina, cenšoties netrāpīt uz ziedkopām, citādi tās pārklāsies ar plankumiem un var izžūt.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru