Lielbritānija neplāno noteikt ES līmeņa tarifus Ķīnas elektriskajiem automobiļiem

Lielbritānija neplāno sekot Eiropas Savienībai, nosakot tarifus elektrisko transportlīdzekļu importam no Ķīnas, jo Apvienotās Karalistes uzņēmumi nav iesnieguši sūdzību, kas būtu jāizmeklē, pirmdien paziņoja Lielbritānijas tirdzniecības ministrs Džonatans Reinolds.

Šī mēneša sākumā ES dalībvalstis atbalstīja ievedmuitas nodokļus Ķīnā ražotiem elektriskajiem transportlīdzekļiem līdz 45 % apmērā, lai cīnītos pret to, ko Eiropas Komisija uzskata par negodīgām Pekinas subsīdijām Ķīnas ražotājiem. Pekina noliedz negodīgu konkurenci.

Reinolds sacīja, ka no vietējās rūpniecības nozares nav saņemtas nekādas sūdzības Lielbritānijas Tirdzniecības tiesiskās aizsardzības iestādei (TRA), un norādīja, ka viņš necentīsies sekot bloka centieniem ieviest tarifus, piebilstot, ka viņa “galvenās rūpes” ir Lielbritānijas ražotāju plaukstoši un atvērti eksporta tirgi.

“Man kā  valsts tirdzniecības ministram ir pilnvaras nodot lietu izskatīšanai. Mēs to rūpīgi analizējam, bet, manuprāt, ir svarīgi, lai mūsu rūpniecība būtu atšķirīga, un pagaidām pati rūpniecība nav lūgusi šo jautājumu nodot izskatīšanai TRA,” Reinolds sacīja žurnālistiem Starptautisko investīciju samita kuluāros.

Reinolds sacīja, ka viņš neuzskata, ka attiecības ar Ķīnu ir kādā zelta laikmetā – kā to pirms desmit gadiem uzslavēja valdība -, bet sacīja, ka Lielbritānija ir izņēmums, jo tā ir maz darījusi, lai veidotu tirdzniecības sakarus ar Ķīnu, un ka iesaistīšanās ir laba lieta.

Taču viņš teica, ka Lielbritānijas prioritāte ir tirdzniecības sarunas ar Indiju un Persijas līča Sadarbības padomi Tuvajos Austrumos, jo tā atsāk sarunas, kas tika pārtrauktas jūlija vēlēšanu dēļ.

“Ļoti drīz, varbūt jau nākamnedēļ, mums ir jauna sarunu kārta ar Persijas līča Sadarbības padomi. Līdzīgi arī ar Indiju tā ir prioritāte,” viņš teica, atsakoties noteikt tirdzniecības sarunu termiņu.

“Ne vienmēr ir viegli izskaidrot laika grafiku. Bet Persijas līcis un Indija ir prioritāte.”

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru