Foxconn pārspēj aplēses ar rekordaugstiem trešā ceturkšņa ieņēmumiem mākslīgā intelekta pieprasījuma dēļ

Taivānas uzņēmums Foxconn, kas ir pasaulē lielākais līgumražotājs elektronikas jomā, pārspēja prognozes un, pateicoties lielam pieprasījumam pēc mākslīgā intelekta serveriem, trešajā ceturksnī uzrādīja līdz šim lielākos ieņēmumus.

Apple, lielākā iPhone montētāja ieņēmumi salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu pieauga par 20,2 %, sasniedzot 1,85 triljonus ASV dolāru (57,3 miljardus ASV dolāru).

“Rezultāts pārsniedza uzņēmuma sākotnējās prognozes par ievērojamu izaugsmi,” teikts Foxconn sestdienas paziņojumā.

Tas arī apsteidza LSEG SmartEstimate 1,79 triljonu T$, kas piešķir lielāku nozīmi analītiķu prognozēm, kuras ir konsekventāk precīzas.

Spēcīgs mākslīgā intelekta serveru pieprasījums veicināja spēcīgu ieņēmumu pieaugumu mākoņdatošanas un tīkla produktu nodaļā, sacīja Foxconn, kuras klientu vidū ir arī mākslīgā intelekta mikroshēmu uzņēmums Nvidia.

Viedās plaša patēriņa elektronikas jomā, kurā ietilpst iPhone, bija vērojams spēcīgs ceturkšņa pieaugums, pateicoties jaunu produktu laišanai tirgū, taču tās gada rādītāji bija nemainīgi.

Trešais ceturksnis tradicionāli ir laiks, kad Taivānas tehnoloģiju uzņēmumi sāk sacensties, lai piegādātu viedtālruņus, planšetdatorus un citu elektroniku lielākajiem piegādātājiem, piemēram, Apple, gada nogales svētku periodam Rietumu tirgos.

Kopējie ieņēmumi septembrī vien sasniedza 733 miljardus Taivānas dolāru, kas ir par 10,9 % vairāk nekā gadu iepriekš un ir otrs augstākais mēneša rādītājs vēsturē.

“Gada otrajā pusē, iestājoties sezonas kulminācijai, mēs sagaidām, ka mūsu darbība pakāpeniski uzņems apgriezienus,” Foxconn teica par savām prognozēm pašreizējam ceturksnim. “Paredzams, ka ceturtais ceturksnis aptuveni atbildīs pašreizējām tirgus prognozēm.”

Foxconn akcijas šogad līdz šim ir pieaugušas par 86 %, ievērojami pārsniedzot plašākā Taivānas tirgus 24 % kāpumu. Piektdien pirms ieņēmumu datu publiskošanas to vērtība pieauga par 3,7 %, izvairoties no etalona indeksa krituma par 0,4 %.

Uzņēmums 14. novembrī ziņos par visa trešā ceturkšņa peļņu. Uzņēmums ir ieplānojis ikgadējo Tehnoloģiju dienu 8. un 9. oktobrī, kad Foxconn parasti paziņo par jauniem produktiem vai partnerībām.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru