Boeing un streikojošās arodbiedrības sarunu dalībnieki pirmdien atkal sēžas pie sarunu galda

Lielākā Boeing arodbiedrība piektdien paziņoja, ka 7. oktobrī atsāksies sarunas par līgumu, abām pusēm cenšoties panākt vienošanos, kas izbeigtu aptuveni 33 000 ASV lidmašīnu ražotāja Rietumkrasta rūpnīcas darbinieku streiku.

ASV lidmašīnu ražotāja un tā lielākās arodbiedrības sarunu dalībnieki ir centušies rast kopīgu valodu, un nesen federālo starpnieku klātbūtnē viņiem neizdevās panākt vienošanos par galvenajiem jautājumiem.

Panākt vienošanos ar Starptautisko Mašīnistu un aviācijas un kosmiskās aviācijas darbinieku asociāciju, kas izbeigtu darba pārtraukšanu, ir Boeing prioritāte, jo uzņēmums cīnās ar pieaugošajām parādsaistībām, aizvien lielākiem naudas iztrūkumiem un draudiem zaudēt savu investīciju reitinga novērtējumu.

IAM 751. rajons, kas risina sarunas par vienošanos, X vietnē paziņoja, ka pirmdien ar federālo starpnieku palīdzību atsāks sarunas ar Boeing. “Šī sanāksme ir vēl viena būtiska iespēja virzīt mūsu biedru prioritātes,” sacīja arodbiedrība.

Boeing apstiprināja, ka sarunas tiks atsāktas 7. oktobrī. Sarunas ir piesaistījušas ASV prezidenta Džo Baidena administrācijas uzmanību, un ASV darba ministra pienākumu izpildītāja Džūlija Su un viņas darbinieki turpina sadarboties ar abām pusēm, sacīja pārstāvis.

Streiks ir apturējis Boeing lidmašīnu 777, 767 un tās vislabāk pārdotās lidmašīnas 737 MAX ražošanu. MAX ir galvenais uzņēmuma ieņēmumu avots laikā, kad tas cīnās ar vāju peļņu aizsardzības nozarē.

Boeing streiks, kas ir pirmais kopš 2008. gada, ir pēdējais notikums vētrainā uzņēmuma gadā, kas sākās ar janvārī notikušo incidentu, kad lidojuma laikā no jaunās 737 MAX lidmašīnas atdalījās durvju panelis.

Boeing nesen izteica “labāko un galīgo” atalgojuma piedāvājumu, kurā bija paredzēts atjaunot piemaksu par darba rezultātiem, uzlabot pensijas pabalstus un divkāršot ratifikācijas prēmiju līdz 6000 ASV dolāru, taču arodbiedrības vadība atteicās to nodot balsošanai.

Par iepriekšējo Boeing un arodbiedrības provizorisko vienošanos, kurā tika piedāvāts 25 % paaugstinājums četru gadu laikā un apņemšanās, ka jauna lidmašīna tiks ražota Sietlas apgabalā, ja tā tiks palaista četru gadu līguma darbības laikā, septembrī vairāk nekā 90 % darbinieku nobalsoja pret to.

Boeing akcijas piektdienas pēcpusdienas tirdzniecībā pieauga par 2,1 %.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru