BMW atsauc 1,3 miljonus automašīnu, kurās, iespējams, ir Takata gaisa spilvenu piepūšamie elementi

BMW Ķīnā atsauc vairāk nekā 1,3 miljonus automobiļu, kuros varētu būt Takata gaisa spilvenu piepūšamie elementi, pēc tam, kad pagājušajā mēnesī līdzīga atsaukšana notika ASV, piektdien paziņoja amatpersonas.

Atsaukums attiecas uz gandrīz 600 000 transportlīdzekļu, kas Ķīnā ražoti no 2005. līdz 2017. gadam, un vairāk nekā 750 000 importēto transportlīdzekļu, kas ražoti no 2003. līdz 2018. gadam, paziņoja Ķīnas Valsts tirgus regulēšanas pārvalde.

Tas attiecas uz plašu modeļu klāstu, sākot no 1. līdz 6. sērijas automobiļiem un X1, X3, X4, X5 un X6 SUV.

Nelielam skaitam atsaukto transportlīdzekļu, iespējams, ir Takata piepūšamās detaļas, ja īpašnieks ir nomainījis stūres iekārtu, norādīja Ķīnas regulatīvā iestāde. Tā norādīja, ka gaisa spilvens var eksplodēt, kad gaisa spilvens izsprāgst, tā fragmentiem nokļūstot automašīnā un ievainojot pasažierus.

Takata piepūšamajos gaisa spilvenos kopš 2009. gada ASV, Malaizijā un Austrālijā ir gājuši bojā vismaz 35 cilvēki.

ASV regulatori pagājušajā mēnesī paziņoja, ka BMW atsauks vairāk nekā 390 000 automašīnu, jo oriģinālais stūres rats var būt nomainīts pret sporta vai M-sport stūres ratu, kas aprīkots ar Takata piepūšamo gaisa spilvenu.

Tesla atsauc vairāk nekā 1,6 miljonus automašīnu, lai veiktu tālvadības programmatūras labošanu.

Ford un Mazda šīs nedēļas sākumā brīdināja vairāk nekā 475 000 automobiļu īpašniekus ASV, lai tie nebrauc ar tiem, jo tajos ir Takata gaisa spilvenu. Transportlīdzekļi tika ražoti no 2003. līdz 2015. gadam.

Stellantis pēc pagājušajā gadā ASV notikušā letālā sprādziena aicināja dažu 2003. gada Dodge Ram pikapu īpašniekus pārtraukt braukt ar tiem, ja to gaisa spilvenu piepūšamie elementi nav nomainīti.

Ķīnas regulators paziņoja, ka BMW īpašnieki var apmeklēt dīleri, lai pārbaudītu stūres iekārtu, vai augšupielādēt stūres iekārtas fotoattēlu un transportlīdzekļa identifikācijas numuru, lai divu nedēļu laikā saņemtu atbildi. BMW bez maksas nomainīs vadītāja puses gaisa spilvenu skartajos transportlīdzekļos.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru