Revolut bankai Apvienotajā Karalistē beidzot tiek piešķirta licence

Pēc vairāk nekā trīs gadu ilgas gaidīšanas globālajai neobankai Revolut beidzot ir piešķirta Lielbritānijas bankas licence. Tomēr tai būs jāierobežo kopējais noguldījumu apjoms, ko tā varēs pieņemt.

Lielbritānijas vērtīgākais finanšu tehnoloģiju uzņēmums Revolut beidzot ir saņēmis licenci bankas darbībai Apvienotajā Karalistē.

Tas ļaus Lielbritānijas vērtīgākajam finanšu tehnoloģiju uzņēmumam, kas darbojas visā pasaulē un kuram ir vairāk nekā deviņi miljoni klientu Apvienotajā Karalistē, tiešāk konkurēt ar citiem pasaules banku gigantiem.

Finanšu uzraudzības iestādes (FCA) izsniegtā licences atļauja ļauj jaunizveidotai bankai pieņemt darbā darbiniekus un nostiprināt IT sistēmas, kā arī nodrošināt investīcijas. Akreditācija arī ierobežo kopējo noguldījumu apjomu, ko banka var pieņemt.

Paziņojumā uzņēmums norādīja, ka tas ir uzsācis savu “mobilizācijas” posmu Apvienotajā Karalistē, kas nozīmē, ka tas varēs izveidot savas Apvienotās Karalistes banku operācijas, pirms tas kļūs par pilntiesīgu funkcionējošu banku.

Gadu ilgajā mobilizācijas posmā regulatoram ir jāizvērtē un jāapstiprina bankas spēja pilnībā darboties, kā arī jānodrošina, ka tā ir atrisinājusi visus papildu un nepieciešamos jautājumus un prasības.

Galu galā jaunā atļauja varētu nozīmēt, ka Revolut varēs kotēties biržā. Tas ir mērķis, ko Revolut vadība ir paziņojusi, ka vēlas sasniegt.

Revolut izpilddirektore Apvienotajā Karalistē Frančeska Karlesi teica: “Šis ir nākamais posms Revolut ceļojumā uz Apvienoto Karalisti – mēs nevaram vien sagaidīt, kad varēsim sākt darboties.”

Banku pirms deviņiem gadiem 2015. gada jūlijā dibināja Niks Storonskis. Tā saviem klientiem piedāvā maksājumu pakalpojumus, aizdevumus konkrētos tirgos un iespēju tirgot kriptovalūtas un akcijas, padarot to par vienu no vērtīgākajiem jaunuzņēmumiem Eiropā.

Uzņēmums ir publicējis finanšu pārskatus par iepriekšējo gadu, atklājot, ka tā grupas ieņēmumi pārsniedza 1,7 miljardus sterliņu mārciņu (2,02 miljardus eiro), sasniedzot rekordlielu peļņu pirms nodokļu nomaksas 438 miljonu sterliņu mārciņu (521 miljona eiro) apmērā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru