Slimība, kura līdz 2030. gadam varētu kļūt par trešo nāves cēloni pasaulē! Jābūt daudz piesardzīgākiem!

Vai iesnas un klepus jau ir aiz muguras? Pagaidām par to nav jāuztraucas, tomēr ir cilvēki kuriem šīs problēmas jau ir hroniski un tas viss tikai attīstās uz slikto pusi līdz tiek skartas plaušas un beigās nonāk pie plaušu slimībam! 

Tam visam ir saīsinājums, hroniskas obstruktīvas plaušu slimības – HOPS! Tā sašaurina elpceļus un apgrūtina elpošanu. HOPS sevī ietver hronisko bronhītu, kas sevī iekļauj spēcīgu klepu ar gļotām, kā arī emfizēmu.

HOPS raksturīgas iezīmes – sēkšanas, elpas trūkums, kas var saasināties pie mazām fiziskām aktivitātēm. Liels nogorums un biežas elpceļu infekcijas. Tomēr it kāda laba ziņa, slimības attīstības gaitu var ietekmēt, obligāti jāpārtrauc smēķet, ja tas tiek darīts! Tieši smēķēšana ir viens no galvenajiem HOPS rašanās iemesliem.

Fakti par HOPS, ko nevar ignoerēt! Pašlaik tiek prognozēts, ka līdz 2030. gadam HOPS var kļūt par trešo galveno nāves cēloni pasaulē. Tā ietekmē ir arī pasīvā smēķēsana un tas ir galvenais nāves un invaliditātes cēlonis, lai arī būtiski riska faktori ir gaisa piesārņojums un saskarsme ar putekļiem.

Avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru