Iecavas nosalušais ķengurs tomēr notverts un nogādāts siltumā

Ceturdienas rītā beidzot izdevies noķert nosalušo ķenguru. Ķengurs nogādāts siltumā un tiks apskatīts vai nav Vese***as problēmu.

“Vīrs kopā ar kolēģiem šorīt bija devies novietot tehniku kādā lauku mājā. Saimnieks pavēstīja, ka viņa sētā zem ābeles visu nakti gulējis ķengurs,” stāsta lasītāja. Vīri dzīvnieku notvēruši, izmantojot tīklus, ar kuriem ieskāva dzīvnieku un sagūstīja.

Ķengurs gan esot pretojies un mēģinājis mukt, taču bijis skaidri nojaušams, ka tas ir pamatīgi nosalis un novārdzis. “Visticamāk, ja laukā būtu jāpavada vēl viena šāda nakts, viņš neizturētu,” teic lasītāja.

Trešdienas nakts ir bijusi ļoti auksta un nav brīnums, ka ķengurs bijis vārgs, nosalis un izbadējies, jo grūti atrast pārtiku zem sniega, jo īpaši mājas ķenguram.

Ķengura ķērāji jau sazinājušies arī ar Rīgas Zoodārzu. Darbinieki solījuši, ka šīs dienas laikā pie ķengura ieradīsies. “No sākuma dzīvnieku ievietoja saimnieka šķūnī, bet vēlāk pārvietoja uz istabu. Tagad dzīvnieks ir siltumā,” tiek rakstīts delfi.lv

Rīgas zoodārza izglītības nodaļas vadītāja Laura Līdaka portālam “Delfi” pavēstīja, ka darbinieki jau devušies pakaļ ķenguram. Dzīvnieku vispirms izmitinās Rīgas zoodārza karantīnas mājā, kur tas uzturēsies vismaz vairākas nedēļas vai mēnesi.

Ķengurs tiks novērots. Pagaidām nav skaidrs cik ilgi dzīvnieks atradies savvaļā šādā aukstumā. Par laimi šobrīd ķengurs atrodas siltumā un paēdis.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru