9 noderīgi padomi, kas padarīs jūs par teicamu autovadītāju

8. Bremzējiet ar kreiso kāju
Bremzēšana ar kreiso kāju ir ļoti grūta – šis paņēmiens prasa ilgu praktizēšanos. Pamatā to lieto sacīkšu braucēji, taču šāda prasme var noderēt ekstremālās situācijās uz ceļa. Izmantojot šo tehniku, būs iespējams ļoti ātri veikt pagriezienu, jo dzinējs uzturēs nepieciešamos apgriezienus, bet auto tajā pašā laikā saglabā ātrumu un vadāmību.
7. Brauciet plūsmā ar citiem auto vadītājiem
Šo likumu visi ir dzirdējuši autoskolas teorijas kursos, taču reti kurš to ievēro. Pārlieku ātra vai lēna pārvietošanās auto plūsmā rada avārijas situācijas uz ceļiem. Ātrums, kādā jums jābrauc plūsmā, atkarīgs no tā, kā brauc visi jums apkārt esošie auto.

6. Turiet rokas uz auto stūres, kā to māca autoskolās
Jau vairāku gadu garumā autoskolu instruktori māca studentus turēt abas rokas uz stūres, kā tas norādīts attēlā – uz plkst. 10.00 un uz plkst. 14.00. Taču pēdējo gadu laikā instruktori aicina studentus turēt rokas uz plkst. 9.00 un uz 15.00, vai arī uz 8.00 un 16.00. Tas rada daudz lielāku auto kontrolēšanu kustības laikā, turklāt vienā no šiem stāvokļiem rokas mazāk nogurs.
5. Kontrolējiet auto griešanu
Jums sanes priekšējo ratu un tiek zaudēta saķere ar ceļu tajā brīdī, kad pārāk ātri veicat pagriezienu. Saneses gadījumā notiek tas pats, kas notiktu ar aizmugurējā rata sanesi. Ja jūs braucat pa slapju vai apledojušu ceļu, nav ieteicams ieskrieties. Pareiza un droša ātruma ievērošana novērsīs jebkādas avārijas vai saneses iespējamību.

4. Parkojieties ar centimetru precizitāti
Ja jūs perfekti iemācīsieties paralēli noparkoties, jūs nekad vairs nebiedēs pārbāztas auto stāvvietas. Turklāt jūs kļūsiet daudz drošāki ar braukšanu atpakaļgaitā. Labs palīgs ir parkošanās sensori. Starp citu, tie ir labi ne tikai priekšā, bet arī aizmugurē.
3. Izmantojiet rokas bremzi, lai veiktu pagriezienu
Šī tehnika, tāpat, kā bremzēšana ar kreiso kāju, ir dikti jāpraktizē. Turklāt tā noderēs tikai un vienīgi ekstremālās situācijās vai arī pagriezieniem ziemas apstākļos. Uz sausa asfalta to labāk nedarīt, jo šādi tiek bojātas riepas.

2. Izmantojiet principu “papēdis un pirkstgals”
Šis paņēmiens paredzēts tam, lai samazinātu transmisijas slodzi, vienlaikus bremzējot ar pirkstu galiem un ar papēdi spiest gāzi – lai nenotiek pārgāzēšana. Šāda pārgāzēšana slidenā laikā var panākt, ka mašīna izslīd. Tas palīdz ātri un vienmērīgi pārslēgt ātrumus, vienmērīgi izlīdzinot auto apgrieziena skaistus pārnesumu maiņas gadījumā.
1. Noregulējie sānu skata spoguļus tā, lai noklātu aklās zonas
Ja jūs savos sānu skata spoguļos auto sāns ir ļoti plaši redzams, tas nozīmē, ka jūs neizmantojiet par visiem 100% savus spoguļus. Lai uzstādītu sānu skata spoguļus tā, lai tie tiktu optimāli izmantoti, nepieciešams ievērot pāris soļus:

  • Sānu skata spoguļiem (abām pusēm) ir jābūt noregulētiem tā, lai jūs redzētu tikai ceturtdaļu auto sāna.
  • Atpakaļ skata spogulim jābūt noregulētam tā, lai tas tieši sakristu ar auto aizmugurējo stiklu.

Jums noderēja mūsu raksts? Tad noteikti dalieties arī ar citiem!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru