9 lietas, kas jums jāzina par savu kaķi

Kaķi reizēm var būt ļoti izvēlīgi, bet patiesībā viņi vienkārši vēlas, lai mēs, dzīvojot kopā ar viņiem, ievērotu vienkāršus noteikumus un dažkārt pat atstātu viņus vienus.

Iespējams, šie vienkāršie padomi palīdzēs jums pastāvēt ar savu mīluli harmonijā un neaizvainoties vienam uz otru.

Man nepatīk, ka mani paceļ uz rokām

Dažreiz jums, iespējams, vienkārši gribas savu mīluli apskaut. Jo tieši tam viņi taču ir domāti, vai ne? Taču ne vienmēr! Bieži vien mēs samīļojam un samīļojamies ar saviem kaķiem tāpēc, ka paši to vēlamies, nevis tāpēc, ka viņi to vēlas. Vislabāk ir dot savam kaķim vietu un ļaut viņam pašam ierosināt mijiedarbību ar jums.

Tas, ka es murrāju, nenozīmē, ka esmu laimīgs

Kaķi bieži murrā, kad viņi ir laimīgi. Tomēr tie var arī purpināt, ja ir stresā, nobijušies, nejūtas labi vai viņiem sāp. Viņi izmanto šo sevis nomierināšanas tehniku, lai sniegtu sev mierinājumu. Pētījumos ir pierādīts, ka kaķu zemā frekvence, ko rada kaķu murmināšana, izraisa virkni vibrāciju viņu ķermenī, kas var mazināt sāpes, dziedēt ievainojumus un atjaunot cīpslas.

Kaķis, kas murmina diskomforta, nevis apmierinājuma dēļ, bieži vien izrāda negatīvas ķermeņa valodas pazīmes, piemēram, aizspiež ausis atpakaļ, nolaiž galvu vai slēpjas.

Es neizrādu sāpes

Kaķi lieliski prot slēpt sāpes. Savvaļā sāpju nomākts kaķis tiek uzskatīts par vāju, tāpēc tas ir viegls mērķis plēsējiem. Lai izdzīvotu, kaķi ir pielāgojuši dziļi dabā ieaudzinātu instinktu slēpt sāpes. Jūsu kaķis nekliegs sāpēs, baidoties piesaistīt plēsēja uzmanību. Mūsu, mīlošu mājdzīvnieku īpašnieku, ziņā ir atpazīt smalkās dažādu kaišu pazīmes un sniegt tiem nepieciešamo palīdzību.

Lasi vēl: Ja nevēlaties izskatīties veca, nevelciet šīs rotaslietas. Tās jūsu izskatam pievienos 20 gadus

Man ir nepieciešams patrulēt savā teritorijā

Ja jums ir kaķis, jūs, iespējams, brīnāties, kāpēc jūsu kaķis grib iet ārā, bet pēc brīža nostājas durvju priekšā un pēkšņi vēlas atgriezties. Vai mūsu kaķu pavadoņi patiešām ir tik neizlēmīgi? Nē. Patiesībā šāda uzvedība ir saistīta ar viņu teritoriālo raksturu. Kaķiem patīk patrulēt savā teritorijā un regulāri pārbaudīt, vai viss ir kārtībā un vai viņu teritorijā nav iebrucēju.

Kaķu pasaulē vienkārši nav durvju, kas pastāvīgi aizšķērso ceļu un bloķē viņu pašu teritoriju. Un tieši tāpēc daudziem kaķiem nepatīk slēgtas durvis. Ja esat kādreiz aizvēris durvis aiz sava kaķa, droši vien zināt, ka kaķi ienīst slēgtas telpas. Kaķi uzskata, ka jūsu mājoklis patiesībā pieder viņiem, un apjūk, ja daļa viņu teritorijas viņiem tiek slēgta.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru