8. martā aicina piedalīties Sieviešu solidaritātes gājienā pie Saeimas

Pasākuma organizatori vērš uzmanību, ka Latvija ir vienīgā valsts ES, kur vairāk nekā puse aptaujāto uzskata, ka vardarbību pret sievieti mēdz izprovocēt tās upuri -liecina 2016. gada Eiropas Komisijas ziņojums, tieši tādēļ šogad Sieviešu solidaritātes gājiena tēma ir vardarbības apkarošana. 

Pasākuma aprakstā minēts, ka Sieviešu solidaritātes gājiens sāksies plkst. 8.30 pie LR Saeimas ēkas, piedalīties tiek aicināti visi interesenti. Pagājušajā gadā pulcējās vairāk kā 200 dalībnieku un šogad organizatori cer piesaistīt vēl lielāku cilvēku skaitu.

“Šonedēļ norisināsies solidaritātes gājiens, lai atgādinātu, ka Latvijā jārunā par sieviešu tiesībām, jārisina ar dzimumu līdztiesību saistītie jautājumi, kā arī jāveido drošāka, iekļaujošāka un iespējās līdzvērtīgāka vide sievietēm,” informē gājiena rīkotāju pārstāve Džemma Sudraba.
Gājiena rīkotāji uzsver, ka 8.martam nav jābūt vienīgajai dienai, kad darba vietā, kur sievietēm salīdzinoši maksā mazāk nekā viņu kolēģiem-vīriešiem, par viņām atceras ar kūku un tulpi. “Tai nav jābūt vienīgajai dienai, kad nevērīgi vai pat vardarbīgi dzīvesbiedri atceras uzdāvināt neļķes, lai tādā veidā atlīdzinātu par nevienmērīgu pienākumu sadalījumu ģimenē, kur sievietes nostrādā “otro maiņu” tīrot, mazgājot, taisot ēst un rūpējoties par bērniem,” īpaši uzver Sudraba.
Solidaritātes gājiena rīkotāji pārliecināti, ka 8.marts ir diena, kad visai sabiedrībai kopumā vajadzētu domāt par to, kā padarīt Latvijas sabiedrību līdztiesīgāku. “Tā vietā, lai izrādītu atzinību daiļajam dzimumam ar ziediem un šokolādi, parādīsim sievietēm un sabiedrībai kopumā, ka katra sieviete pelnījusi būt līdzvērtīga, pilntiesīga un līdztiesīga sabiedrības locekle, kuras drošība un labklājība mums ir svarīga,” aicina pasākuma rīkotāji.

Plašāku pasākuma aprakstu atradīsi šeit.
Avots: protesti.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru