76 gadu vecumā Mir*s teorētiskās fizikas profesors Stīvens Hokings

Par profesora Stīvena Hokinga nāvi presei paziņojuši ģimenes pārstāvji. Zināms, ka slavenais teorētiskās fizikas profesors nomira agri trešdienas rītā, savās mājās, Kembridžā, Anglijā.

Hokinga bērni, Lūsija un Roberts stāsta: “Mēs esam dziļi satriekti, ka mūsu mīļotais tēvs devies viņsaulē.

Viņš bija lielisks zinātnieks un īpašs cilvēks, kura mantojums un ieguldījums pasaules izpētē dzīvos vēl daudzus jo daudzus gadus.

Viņš reiz teica: “Visums nebūtu nekas, ja tur nedzīvotu cilvēki, kurus tu mīli.”

Mums viņa pietrūks vienmēr.”

Hokings ir sava laika populārākais teorētiskās fizikas profesors, Hokings tik vienkārši spēja aprakstīt kosmosa mistērijas, laika un melno caurumu konceptu, ka viņa sarakstītā grāmata “Laika vēsture” kļuva par starptautisko bestselleru, padarot Hokingu par vienu no lielākajām slavenībām zinātnē kopš Alberta Einšteina.

Lai arī zinātnieka ķermeni 21 gada vecumā skāra kustību neironu slimība, viņš visus pārsteidza nodzīvojot vēl 55 gadus, ārsti prognozēja, ka viņš nomirs divu gadu laikā kopš slimības atklāšanas.

Hokinga spēja paskaidrot vissarežģītākās teorijas ikdienišķā valodā padarīja zinātni pieejamu ikvienam. Kopā ar kolēģiem Stīvens Hokings sarakstījis 15 grāmatas.

Stīvens Hokings piedzima 1942. gada 8. Janvārī, Oksfordā, Anglijā.

Astrophysicist Hawking floats on a zero-gravity jet in April 2007. The modified jet carrying Hawking, a handful of his physicians and nurses, and dozens of others first flew up to 24,000 feet over the Atlantic Ocean off Florida

The Biography of Jane Hawking: She is the former wife of the scientific genius Doctor Stephen Hawking, author of the bestseller 'A Brief History of Time'. Pic: Jane and Stephen in the 1960's

Avots: dailymail.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru