Augs, ar kura palīdzību jūs varat ievērojami palielināt ražu dārzā: atcerieties tā nosaukumu

Katrs dārzkopis cenšas darīt visu, lai savā zemes gabalā palielinātu ražību. Un kā sasniegt vēlamo?

Patiesībā ir viens augs, kuru noteikti ir vērts stādīt, jo tā pozitīvās īpašības pārsteigs pat pieredzējušus dārzkopjus.

Kāda veida augs tas ir

Izrādās, ka ir augi, kas var ne tikai nest savus augļus, bet arī labvēlīgi ietekmēt citu kultūraugu augšanu un attīstību. Viens no šādiem pārsteidzošiem augiem ir lucerna. No pirmā acu uzmetiena tā šķiet bezjēdzīga, taču tās īpašības noteikti ir vērts detalizēti noskaidrot.

Augsnes struktūras uzlabošana

Šim augam ir spēcīga sakņu sistēma. Pēc iestādīšanas saknes dziļi iespiežas augsnē, veicot tās uzirdināšanu.

Tas uzlabo gaisa piekļuvi citu augu saknēm. Uzlabotā augsnes struktūra palīdz novērst augsnes sablīvēšanos un veicina veselīgu augšanu.

Aizsardzība pret eroziju un uzlabota auglība

Šis augs veido arī blīvu segu, kas pasargā augsni no erozijas, vēja un ūdens izskalošanās. Tas palīdz saglabāt mitrumu augsnē un novērš izžūšanu.

Lasi vēl: Labākais risinājums cīņā ar kaļķakmeni uz sadzīves iekārtām

Nezāļu ierobežošana

Pateicoties blīvajai lapotnei un blīvajai augšanai, lucerna efektīvi nomāc nezāļu augšanu. Tas samazina ravēšanas laiku un pūles, kā arī samazina kultūraugu un nezāļu konkurenci par barības vielām un ūdeni.

0 votes, 0 avg

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Tribīne grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 73%

0%

Piesaista apputeksnētājus un derīgos kukaiņus

Ziedošā lucerna piesaista daudzus apputeksnētājus, piemēram, bites un tauriņus, kas palīdz apputeksnēt citus augus zemes gabalā. Vislabākais ir tas, ka tas samazina arī kaitēkļu skaitu. Piemēram, bites iznīcina laputis un citus kaitēkļus.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru