4 gadus vecā Daniela diagnoze – audzējs acī (+VIDEO)

Jau vairākus gadus ap Ziemassvētku laiku norisinās labdarības akcija “Eņģeļi pār Latviju”, kurā slimiem bērniem ar akūtām saslimšanām tiek lūgta cilvēku palīdzība.
Viens no akcijas dalībniekiem ir mazais Daniels, kuram tiek vākti ziedojumi, lai puisēns varētu doties uz Šveici un ārstēt ļaundabīgu audzēju acī.
Puisēns piedzima gluži vesels un arī tagad nezinātājs nemaz nevar pateikt, ka viņam ir tik nopietna slimība. Vecāki pamanīja, ka kaut kas nav kārtībā ap Daniela divu gadu vecumu. Viņa mamma stāsta: “Es ieraudzīju, ka viņam actiņā kā kaķim paliek tā zīlīte. Aizgāju pie ārsta Aizkrauklē, viņa neteica mums nekādu diagnozi. Teica – es nezinu, tāpēc, ka aparatūras mums nav.”

Lasi arī: Palīdzēsim aklai tantiņai, kas sēž ceļmalā, notirgot adītas zeķes

BKUS Danielam uzstādīja vienu no ļaunākajām diagnozēm – ļaundabīgs audzējs acī. Daniela mamma atzīst, ka tas ir bijis tik šokējoši un pārdzīvojums ir bijis ārkārtīgi liels. Viņa atklāj, ka audzējs ir ģenētiski pārmantots, jo vīra tēvam tāds ir bijis.

Daniels ir izgājis vairākas arteriālas ķīmijterapijas un ir noticis recidīvs. Ja sākotnē Danielam dakteri gribēja izņemt visu aci, tad pašlaik pusiēnam ir nozīmēta ārstēšanās Šveicē. Latvijā tāda procedūra nav iespējama.

Ziedotāju labestības dēļ, Daniels var divas reizes mēnesī doties uz Šveici. “Vislielākā dāvana mūsu ģimenei būtu, lai manam Danielam būtu laba Vese***a, lai viņš atgūtu savu redzi un lai viņam paliktu sava actiņa,” saka Daniela mamma.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru