10 frāzes, kuras es neteicu savam bērnam. Tagad to nožēloju…

Skolotājs – tā nav neapšaubāma autoritāte
Es savas dzīves laikā esmu redzējusi tik daudz neaptēstus, nemākulīgus, ļaunus, vājus, cietsirdīgus skolotājus, ka es nekad savam bērnam neteikšu to, ka skolotājam vienmēr ir taisnība. Tā nebūt nav. Gadās arī tā, ka skolotāji kļūdās. Taču, iespējams, šis skolotājs ir lielisks cilvēks, kurš pirmais dosies palīgā tad, ja tev radīsies kaut kādas problēmas.
Lai gan esi vēl pavisam maziņš, tas nebūt nenozīmē, ka ar tevi var darīt visu, kas pagadās
Ja tu nevēlies ēst to, kas ir piedāvājumā skolas pusdienās – tev ir tiesības to neēst. Ja tev vajag uz tualeti, tu drīksti iziet, pabrīdinājis par to skolotāju. Pieprasi citiem cienīt tevi, taču atceries arī cienīt citus.

Lasi vēl: Šodien mana mamma atgriezās no maiņas dzemdību nodaļā; es skatos – asaras viņas acīs … Saka: “Mums sieviete šodien atteicās no dvīņiem …”

Tev nedrīkst draudēt
“Salauzīšu tavu telefonu.” “Paņemšu un neatdošu atpakaļ!” “Novāc matus, citādi nogriezīšu tev tos!” Visu šo lai skolotāji saka man, nevis tev. Un, tici man, es atradīšu, ko viņiem atbildēt. Bet tu tikai sēdi, klausies un mācies.
Tevi nedrīkst neielaist stundā. Pat tad, ja tu esi aizmirsis mājās maiņas apavus
Pat tad, ja tev svārki neatbilst krāsai un fasonam, kādu gribētos redzēt skolotājam. Jūsu tiesības mācīties ir apstiprinātas ar likumu. Tu droši drīksti neatlaidīgi demonstrēt to, ka tev ir tiesības mācīties. Saprotams, ka nav jēga speciāli sacelties pret skolu sistēmu. Ja nu tā ir gadījies, ka aizmirsi mājās maiņas apavus, tu droši drīksti pastāvēt par to, ka esi pelnījis mācīties šā vai tā, jo tu vari notīrīt savus āra apavus. Ir jāciena citu cilvēku darbs – tātad cieniet tos cilvēkus, kas tīra skolu grīdas.
Jebkurā situācijā zini to, ka tevi aizsargā – un to dara vecāki
Tu vari man zvanīt jebkurā brīdī un stāstīt visu, kas uz sirds. Es palīdzēšu tev tikt galā ar jebkuru sarežģīto situāciju. Es vienmēr būšu līdzās!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru