Zāliena kopšana pirms ziemas

Svarīgākie zāliena kopšanas noteikumi novembrī un decembrī

Novembris

Pēdējā pļaušana ir svarīga zālienam pirms ziemas. Tā jāveic novembra sākumā vai vidū, lai zāle paspētu atjaunoties un ataugt par 2-3 cm.

Zāles augstums nedrīkst būt mazāks par 6-8 cm. Pārāk augsts zāliens ir pakļauts salnām un izkrišanai, savukārt pārāk īss zāliens ir vājš un cieš no elpošanas trūkuma – lapu virsma skābekļa uzsūkšanai ir pārāk maza.

Lasi vēl: Eksperte pastāstīja, kāpēc sieviešu apģērbs maksā vairāk nekā vīriešu: ir svarīgi to zināt

Vēja un nokrišņu rezultātā nokritušās lapas nokļūst uz zāliena. Krītošās lapas pārklāj zālienu kā sega, apgrūtinot zāles piekļuvi gaismai. Augi kļūst bālāki, un biežāku nokrišņu gadījumā tie ir vairāk pakļauti pūšanai un ir piesūkušies ar nokritušajām lapām.

Atcerieties, ka nopļautā zāle, nokritušās lapas, skujkoku skujas un dzīvnieku un putnu mēsli, kas ilgstoši atrodas uz zāliena virsmas, veido filca slāni, kas neļauj lietus ūdenim izplūst cauri un kavē zāliena vēdināšanu.

Pastāvīgais mitrums šajā slānī rudenī un pavasarī veicina slimību attīstību un samazina izturību pret ziemu. Šajā gadalaikā neaizmirstiet savlaicīgi notīrīt zālienu pēc pļaušanas un lapu krišanas.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru