Viss, kas jāzina, lai panāktu bagātīgu rožu ziedēšanu: aprociet monētas rožu dārzā

Rozes ir daudzu iecienīts augs, bet tajā pašā laikā ļoti kaprīzs un prasa īpašu uzmanīgu. Tomēr, ja pieliksiet rūpes, rozes pateiksies ar skaistiem ziediem.

Rozes jums pateiksies un dāvās sulīgus ziedus, ja labi sagatavosiet augsni. Vispirms izrociet pareizā izmēra bedri. Otrkārt, apakšā ieberiet apmēram 5 cm humusa. Pēc tam sajauciet izrakto augsni ar superfosfātu, humusu un kālija sāli. Iegūto maisījumu ieberiet bedrē un aplejiet ar ūdeni. Pēc 2 nedēļām sagatavotajā augsnē jāstāda puķu stādi.

Atcerieties, ka minerālmēslojumam un organiskajam mēslojumam jābūt līdzsvarā. Organiskie mēslošanas līdzekļi jālieto tikai šķidrā veidā. Piemēram, sausi pakaiši vai kūtsmēsli vienkārši sadedzinās puķu saknes. Šāds mēslojums īpaši slikti ietekmēs stādus.

Lai panāktu bagātīgu ziedēšanu, neaizmirstiet par lapu mēslošanu. Vislabāk rožu krūmus apstrādāt ar speciālu smidzinātāju. Un tas jādara vakarā siltā, bet mākoņainā laikā. Tā rezultātā barības vielas lapās uzsūksies pakāpeniski.

Lasi vēl: Kā atgriezt ziedošu izskatu panīkušai vijolītei: sagatavojiet vienkāršu mēslojumu

Roze ir diezgan mitrummīlošs augs. Tāpēc ir svarīgi ne tikai laikus aplaistīt krūmus, bet arī saglabāt mitrumu pie saknēm. Šim nolūkam ir piemērota mulča – tā sauktais aļģu vai kūtsmēslu spilvens līdz 7 cm biezumā. Mulču novieto sakņu sistēmas apakšdaļā.

Padoms, kas noderēs, ja plānojat stādīt tikai rozes. Šīs puķes ļoti mīl gaismu. Tāpēc rūpīgi izvēlieties vietu stādīšanai. Jo dobe atradīsies siltākā un saulainākā vietā, jo krāšņāk un bagātīgāk ziedēs rozes.

Labākais veids, kā cīnīties ar sēnīšu slimībām, ir ar sodas palīdzību. Trīs litros silta ūdens atšķaidiet ēdamkaroti sodas un apsmidziniet augus ar šo šķidrumu.

Piens ir ļoti labs augiem. Daži puķkopji ar šļirci ievada pienu tieši auga stublājā. Ar atšķaidītu pienu var apsmidzināt sakņu zonu un lapotni. Noteikti atšķaidiet pienu un nelietojiet to pārāk bieži.

Vara monētas novērš sēnītes. Ievietojiet augsnē ap augu dažas monētas, un varš iznīcinās sēnīšu sporas.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru